Olmi on rodultaan amaryllis. Tiskiallaskaapin alla kasvanut ja viuhkapalmun kanssa ystävystynyt. Nyt on kalpea Olmi saanut väriä valossa ollessaan ja kukkanuput on aukeamassa, vaikka jouluun on vielä aikaan.

997273.jpg


997277.jpg

Huomatkaa viuhkapalmun pölyt ja kuvan epätarkkuus. Pelargoniatkin hieman kuivahtaneet. Varsinainen floristi olen minä. 1004528.jpg

Saattaa olla siis viisikin kukkaa tuossa vai miksi noita torvia kutsuisi. Itse Olmihan tässä se kukka on. Viuhkapalmu on hellästi kietonut lehtensä kukkavarren ympäri. Jaa mitähän tästäkin vielä seuraa. Olmit saattavat tosielämässä munia yli 15 asteessa.... ei kai amaryllis-Olmit?

Ja mikä on olmi? http://fi.wikipedia.org/wiki/Olmi

"Olmi (Proteus anguinus) on sokea salamanteri, joka elää Krainin ja Dalmatian maanalaisissa vesistöissä ja järvissä. Sen pituus on 25–30 cm. Olmin ruumis on pitkulainen ja raajat ovat heikosti kehittyneet. Sen eturaajoissa on kolme sormea ja takaraajoissa kaksi varvasta. Olmilla on kolme ulkoista kidusparia ja sen kidukset ovat punaiset. Väriltään se on valkeankeltainen, mutta se tummenee auringonvalossa. Olmin ruokavalioon kuuluvat kaikki pienet eläimet, jotka ovat ajautuneet ulkoa virran mukana esim. madot ja pienet äyriäiset. Yleensä olmi synnyttää eläviä poikasia mutta yli +15 asteen lämmössä se voi myös munia. -Vesien saastuminen ja kun keräilijät ovat vieneet olmeja kokoelmiinsa on vähentänyt lajin kantaa."

250px-Proteus_humanfish.jpg