Liittyen tuohon rengashässäkkään ja siitä tulleeseen paineeseen, aamuisin nousee jo valmiiksi asenteella: No, niin. Lunta on tietysti maassa. Ja autossa kesärenkulat. Niin tänäänkin. Vaikka paine ei ollut niin suuri, koska olen vasta iltavuoroon menossa.

Aurinko punoitti aamuista taivaanrantaa. Olikos se mitenkä iltarusko-aamurusko sektorilla päivän säätä ennustaminen? Aamurusko päivän paska? Eli tuleekohan lunta tupaseen? Voi, voi. Sikäli mikäli muistan tuo aamurusko on kyllä ollut lähes joka aamu vai onko kyseessä ollut aamunkajo? Todella rikasta tämä suomen kieli!

Nartunsuojat olivat koirilla yön yli. Aamulla tokkuraisena ryhdyin ottamaan niitä pois ennen ulospäästämistä (suosittelen lämpimästi sitä vaihetta juuri tuossa järjestyksessä!) ja ns. aamukusetusta. Täh? Vain toisella on suojat pysyneet. Olikos yllätys? Ei. Ainoa yllättävä asia paljastuu, kun tarkennan katsetta. Siis se narttu, jolla on juoksuaika... sen suojat on nätisti kasassa huoneen nurkassa. Sen joka osaa niitä pitää.

Vahinkoja sattuu. Tämä narttu on kyllä järjestänytkin niitä vahinkoja. Tarkoitan nyt muuta kuin koiranpentuja. Tämä koira yrittää kulkea kirjahyllyn laatikostojen ohi niin, että nartunsuojat jäävät laatikon kahvoissa oleviin teräviin päihin. Silloin yleensä suojat kuminauhoistaan joustavat ja jäävät keinumaan laatikon kahvaan. Se on sitä narttuhuumoria....