Miksi kuorsaajat nukahtavat aina ensimmäisinä!?

- seinäkirjoitus -

Krooninen väsymys vaivaa. Jos olen saanut levättyä riittävästi, tulevat unihäiriöt takaisin. Ne ovat osa minua lähtemättömästi, kenties vuosien myötä vain lisääntyen. Siis ajatella, että voin hyötyä näin omaishoitajuuden tuomasta väsymyksestä! Että ihan unihäiriötkin pakenevat, muuttuen jatkuvaksi väsymykseksi.

Varmasti kauheimpia asioita unihäiriöiselle on se, että puoliso nukahtaa ennen ja aloittaa autuaan kuorsaamisen. Tekisi mieli työntää tennispallo syvälle suuhun. En tiedä oliko oire jo noista hoitamattomista sairauksista, mutta kuorsaamista mieheni ei enää harrasta. Ei ainakaan entisessä mittakaavassa. - Tai sitten meikäläinen ei kuule omalta kuorsaamiselta.

Leudon kelin jälkeen pakkaseksi vaihtunut sää aiheutti yövuorosta palanneelle omaishoitajalle ikävän yllätyksen: käsijarru jäässä. Nyt auto kenottaa pihatien laidassa lähellä ojanreunaa odottaen säiden lauhtumista. Kävimme tytön kanssa pienen ajolenkin ja totesimme, että viisainta palata kotiin, kun vielä pääsee.

Olisi pitänyt viedä tyttö harjoittelupaikalle. Nyt kokeillaan, josko iltavuoroon lekalla ja sään lauhduttua. Tai sitten keväämmällä. Tyttö meni nukkumaan, minä hereillä. Laitoin takkaan tulet, että keli täällä sisälläkin lämpiäisi. Olisi veivattava mies ylös lääkkeiden ottoon ja aamupalalle, ettei sokrut mene nenilleen.