Onpas hauska olla hoitaja. Jostain syystä hoitajissakin löytyy muunlaisiakin ihmisiä kuin sisar hento valkoinen - tyypit. Tämän päiväinen Iltasanomat olkaa hyvä. Älkää nyt hemmetissä yleistäkö. Kyseessä lienee toisaalta uutiskynnyksen aleneminen insuliinimurhien jälkeen, mikä tietysti on hyvä asia, jos saadaan mätämunat pois korista.

Hoitaja sivalsi kahvinkipeää potilasta kasvoihin


11.12.2007 18:50

 Espoolaishoitaja on tuomittu kahvia halunneen vaikeavammaisen potilaan lyömisestä. Espoon käräjäoikeus langetti tiistaina mieshoitajalle sakot pahoinpitelystä.

Potilas oli korottanut ääntään, koska hän ei saanut kahvia. Kihlakunnansyyttäjä Markku Ahosen mukaan hoitaja meni potilaan vatsan päälle istumaan ja löi avokämmenellä kasvoihin. Lyönnin seurauksena potilaan silmäkulma mustui, huulet aukesivat ja rinnan alueelle tuli mustelmia.

Syytetty kiisti pahoinpitelyn. Hän kuitenkin myönsi oikeudessa kaataneensa potilaan ja käyttäneensä hiukan kovia otteita, koska menetti malttinsa. Syytetty katsoi tekonsa silti oikeutetuksi voimankäytöksi.

Vaikeavammainen miespotilas oli tottunut saamaan aina päiväkahvia, mutta eräänä syksyisenä päivänä hän ei sitä yllättäen saanutkaan. Sitä potilas alkoi kovaäänisesti protestoida.

Pyykkiä
piti lajitella


Syytetty kertoi oikeudessa, ettei kahvia herunut, koska potilas ei osallistunut pyykin lajitteluhommiin. Hänen mukaansa kahvin kieltäminen oli rangaistus tekemättömistä töistä. Oikeudessa hoitolaitoksen osastonhoitaja kuitenkin kiisti, että potilaita rangaistaisiin syytetyn kertomalla tavalla.

Hoitajan työnantaja teki tapauksesta rikosilmoituksen.

Hoitaja sai teosta kirjallisen varoituksen ja hänet siirrettiin töihin naisten suljetulle osastolle. Oikeus otti jo langenneet seuraukset huomioon määrätessään tuomiota.

Käräjäoikeus määräsi hoitajalle pahoinpitelystä 30 päiväsakkoa, joista kertyi maksettavaa 690 euroa.

Teko tapahtui viime vuoden elokuussa.