Eräällä nimeltä mainitsemattomalta potilasyhdistyksen keskustelufoorumilla, eräs keskustelijoista on työntänyt herneet nenään hoitohenkilökuntaa kohtaan. Hän etsii vammaisiin, ikääntyneisiin yms. tahoihin liittyviä hoitorikoksia keltaisesta lehdistöstä. Hän syyttää sukulaisen kuolemasta hoitohenkilökuntaa ja purkaa nyt kiukkuaan foorumilla.

Tietysti minä kirjoitin kirpakan vastauksen kollektiivisen vihan kantamisesta kaikesta pahasta, minkä hoitotyöhön osallistuneet ovat läpi maailmanhistorian tehneet. Taisi sekaan tulla muutakin. Kunnes järkiinnyin  ja kävin poistamassa viestin. Toivottavasti kukaan ei kerinnyt sitä lukea. Itsensä on herneet nenästään kaivettava. Tämä hoitsu ei hänen herneitään kaiva.

Aivan kohtuuttoman suuria paineita kohdistuu hoitajien ammattikuntaan. Ja ymmärrettävistä syistä. Onhan minulla hyvät maisemat, kun oma mies on laitoshoidossa ja itse työskentelen laitoksessa.

Omaisena ei tiedä mitä saa kysyä, keneltä ja milloin. Kaikilla on kiire, eikä kysymäsi asia kuitenkaan kuulu sille, jolta kysyt. Ja usein tuntuu, että vika vierii omaisen puutteelliseen tiedottamiseen, vaikka itse ovat rajanneet tiedottamisen tämän kiireen vuoksi viestivihkon käyttöön, josta en edes voi olla varma, että kukaan lukee, kun ei edes nimikirjaimia siihen laiteta, että tietäisi jonkun lukeneen. Näin siis miehen hoitolaitoksessa.

Lisätoimia omalle työpaikallekaan ei kuulema ole tulossa, joten miksikäs homma siitä muuttuisi. Sairaslomia alkaa tulla henkilökunnalle koko ajan lisää, sillä jokainen sairasloma on paikattava omien työvuorojen lisäksi. Koulutettuja sijaisia kun ei ole reservissä.