1230581.jpg

Ekoteko haaste tuli Loreal Blondilta ja vähän kiroilin että sain tuon kimpun tuohon näkyviin. Eilen illalla siis tuli ärränpäitä, kun väsyneenä meni homma joka kerta pieleen. Tänään ei suuria vaikeuksia.

Ekoteko - haasteen yhdistän minun jo hahmottelemaan Kierrätysasiaan. Keräsin löytämieni kierrätykseen liittyviä listoja ihmisten blogeista ja heidän suostumuksellaan niitä nyt julkaisen satunnaisessa järjestyksessä.
Ja minun kommenttini näkyvät sitten punaisella.

http://jospa.vuodatus.net/blog/487149#bottom

Jokaisen auton kylkeen: YKSITYISAUTOILU SAASTUTTAA ILMAA, JOTA LAPSENI HENGITTÄÄ ja toiselle puolelle PUOLET YKSITYISAUTOLLA AJETUISTA MATKOISTA ON ALLE KUUSI KILOMETRIÄ JA NELJÄNNES PERÄTI ALLE KOLME KILOMETRIÄ

Juu, tunnen syyllisyyttä, mutta yksityisautoilu on edellytys täällä maaseudulla asumiselle. Mutta hyvällä suunnittelulla onnistuu sitten välttämään turhaa ajoa. Työmatkaakin on kaksitoista kilometriä soratietä, joten vähän hirvittäisi lähteä töihin ja ainakaan tuomaan kaupasta mitään.

Kertakäyttövaippapakettiin: TUOTAN LAPSENI VAIPPAIÄN AIKANA PIENEN OMAKOTITALON KOKOISEN KASAN JÄTETTÄ, JONKA MAATUMISEEN MENEE 150 VUOTTA tai TÄMÄN VAIPAN ERITTÄIN HIDAS HAJOAMISPROSESSI TUOTTAA ILMAKEHÄÄN METAANIA, JOKA TUHOAA OTSONIKERROSTA

Tästä olen tosi huolestunut. Sillä työssä kuluu vaippoja tajuttomasti ja ei ne taida hävitä ihan itellään. Työskentelen siis vanhainkodissa ja eipä juuri ole korvaavia tuotteita ja sekin vielä, että kokoluokkakin on aivan eri kuin lastenvaipoissa.


Samoja tekstejä voisi tietenkin soveltaen käyttää myös terveyssidepakkauksissa. Oikeasti
Kuukuppi pitäisi tehdä pakolliseksi! Se ei aiheuta jätevuoren kasvua ja sen käyttömukavuus on huippuluokkaa siteisiin tai tamponeihin verrattuna!

Hormonikierukalla loppuu kuukautiset....

Lentolippuihin: LENTÄMÄLLÄ SAASTUTAN ILMAKEHÄÄ VIISINKERTAISESTI VERRATTUNA JUNALLA MATKUSTAMISEEN

Onneksi nuo kotimaan lennot onkin kalliita. Toisaalta junamatkatkin on ollut kalliimpia kun pitää perheen kanssa matkustaa. Onneksi ei ole tullut matkusteltua viime aikoina, muuta kuin työmatkaa, mutta sekin sillä autolla.


Sekajäteastioihin: VÄÄRÄÄN PAIKKAAN JOUTUNUT ELOPERÄINEN JÄTE VAUHDITTAA ILMASTONMUUTOSTA: 50% METAANIPÄÄSTÖISTÄ SYNTYY BIOJÄTTEEN HAJOTESSA KAATOPAIKOILLA.

On kyllä kompostorit ollut jo vuosikymmenet käytössä. Muutenkin on kierrätetty ja pyritty tuottamaan mahdollisimman vähän muovijätettä. Nyt kuitenkin tuskaannuin kun huomasin, kuinka paljon muovipakkauksia sitä kantaa ruuankin mukana kotiinsa.


Kylpytuotepakkauksiin: KÄYMÄLLÄ KYLVYSSÄ KULUTAN VIISI KERTAA ENEMMÄN VETTÄ KUIN SUIHKUSSA

Olen aina kokenut pientä kammotusta ammeita kohtaan. Tuntuu, että siinä lilluu omassa liassaan. Onhan se varmaan nautinnollista, mutta kuitenkin. Suihkussakin yritän käydä tosi nopeasti, kun pelottaa että vesi kaivosta loppuu ja likakaivo täyttyy. Valitettavasti sairaus vaatii mieheltä veroa ja hänen järkeensä ei tunnu nämä uhat menevän, vaan hän läträisi suihkussa vaikka tunnin.


Tuontikurkun kylkeen: NÄIDEN KURKKUJEN KULJETUS LENTORAHTINA ULKOMAILTA VAATI NOIN KOLME KERTAA SEN ENERGIAMÄÄRÄN, JOKA KULUU NIIDEN KASVATTAMISEEN SUOMESSA

Onkohan ylipäätään tarkoituksenmukaista syödä kurkkua ja tomaattia ympärivuoden. Itse olen tosi pienituloisena joutunut jättämään hedelmät ja vihannekset vähiin, enkä ole nyt työssäkäyvänäkään oikein lämmennyt näille tuotteille, jotka lentävät ennen asiakkaalle tuloaan. Saati että tuotetaan kasvihuoneissa kotimaassa.

Sen sijaan suosin banaaneja ja appelsiineja jne. Ne eivät kasva ikinä Suomessa ja olisivat tavallaan vaihtelua talveen.

Ruisjauhopussin kylkeen: TÄMÄN JAUHON TUOTTAMISEEN TARVITTIIN KAKSINKERTAINEN MÄÄRÄ ENERGIAA LUOMUJAUHOIHIN VERRATTUNA

Nämä jauhoasiat jäävään täysin. Vilja-allergia rajoittaa elämää. Sen verran kommentoin, että huolestuttaa tuo viljanhinnan nousu, koska sitä alettanee käyttämään energianlähteenä.... ja ihmiset näkee monissa maissa nälkää...


Meitä naisia voisi tietenkin syyllistää kumolleen monesta, monesta asiasta...

Puuteripakkaukseen: TÄMÄ KOLMINKERTAISESTI PAKATTU TUOTE ON PAITSI MAATUMATON ONGELMAJÄTE, MYÖS TÄYSIN TURHA TUOTE ja kääntöpuolelle:
RUMA EI MUUTU KAUNIIKSI PEITTÄMÄLLÄ tai SAATTAISIT OLLA KAUNIS MYÖS ILMAN MEIKKIÄ

Lista tuotteista, joiden käyttämisestä kuluttajaa voisi syyllistää, on loppumaton. Entäs jos mentäisiin vielä pidemmälle, eikä puhuttaisi vain tuotteista?

Jos ei ole vielä tullut tietoisuuteen, meikäläisen meikkipussia ei ole olemassakaan. Kassista löytynee huulirasva ja deodorantti, muttei niistäkään ihan varmaa havaintoa ole.


Lisätäänpä äitiysvaatteisiin isoilla kirjaimilla: YK ARVIOI, ETTÄ MAAPALLON VÄESTÖ KASVAA VUOTEEN 2050 MENNESSÄ NOIN YHDEKSÄÄN MILJARDIIN. SE ON 50 PROSENTTIA ENEMMÄN KUIN NYT ja selkään: VÄESTÖNRÄJÄHDYS. NYT!

*) Ettette erehdy luulemaan minua fanaatikoksi (pois se minusta!), huomautan, että suuri osa näistä osuisi omaankin nilkkaani!

Joo, osuu ja uppoo meikäläiseenkin. Mutta on jo puoliksi tehty, jos käydään listoja läpi omalta kohdaltamme ja osataan perustella, miksi tätä ei toteudu.