Enkä tarkoita nyt mitään urheilukentän vieressä asumista. Ruotsalaisen säteilevää punaista päällystettä nimittäin. Vaan kuinka paljon olenkaan oppinut täällä periferiassa asuessa?

Kuulin eilen aamulla Kukko kiekuu ohjelmasta (tulee pakkosyöttönä aamuisin ennen YleX:n lähetyksen alkamista...), että Keravalla sijaitsevaan hälytyskeskukseen tulee mitä ihmeellisempiä soittoja. Kummalliselta kuulostaakin, kun nuori naisihminen soittaa perunamuussinteon yhteydessä hätäkeskukseen ilmeisen hädissään, että hän luki perunasoseen teko-ohjeesta, että perunat survotaan keitinliemeen. Ja ihmetteli hädissään, miten kummassa sen mullan saa pois. Hei haloo....! Onhan se hätä tuokin.... ja ajattelisi ihan aivoilla, että miten sen mullan voisi ehkäistä jo ennen perunoiden kattilaan laittoa. Ja taas selvisi, miksi perunoita myydään pestyinä kaupoissa.

Sinänsä hattua nosta ko. naiselle, että ylipäätään lähti noin vähäisillä keittotaidoilla yrittämään pottumuussintekoa..... olisi kai löytynyt kaupasta ihan perunamuussijauhetta.... kun on pyttipannuakin.... jämäruokia. (Ei kyllä näy hinnassa, että jämä ruokaa, mutta kai se tuo kuoriminen tehdään sitten ihan käsipelissä ja on niin kuin käsityötä.)