Olen aina tykännyt postista. Joskus odotti vain tuolla ihan oikealla postilaatikolla kirjeitä. Nyt ei kannata. Nyt on tämä s-posti. Minulla on useita s-postiosoitteita eri tarkoituksia varten. Tilauksia ja epämääräisiä yhteydenottoja varten sekä vanhoja enemmänkin kaatopaikkoja muistuttavia osoitteita.

Nykyisin ihan virallisin on gmailissa. Suosittelen. Olen ollut ympyrkäisen tyytyväinen. Jos ohjelma on lukijoille tuttu, tiedätte, että viestin oikealle puolelle tulee viestin aiheeseen liittyviä vinkkejä muille sivuille.

Eräs uskottu omaishoitajan kanssa käymäni keskustelu tuotti tänään erittäin mielenkiintoisia sivuja.

1) Viittaus seuraavaan lehtijuttuun Hesarissa.

Umpilisäke poistettiin suun kautta Ruotsissa

Julkaistu: 10:17


30-vuotiaalta ruotsalaisnaiselta leikattiin tulehtunut umpilisäke pois suun kautta, kertoo ruotsalainen lehti Aftonbladet verkkosivuillaan. Kirurgi vei instrumenttinsa potilaan suun kautta sisään suolistoon ja samaa reittiä takaisin.

Göteborgissa tehty leikkaus on ensimmäinen laatuaan Euroopassa.

Leikkauksesta ei jää näkyviä arpia lainkaan ja komplikaatioiden riski on huomattavasti pienempi kuin perinteisissä leikkauksissa, joissa tehdään haava potilaan vatsaan.

Leikkauksessa käytetään erikoisinstrumenttia, johon sisältyy pieni kamera. Göteborgin sairaala on nyt saanut luvan tehdä 30 leikkausta uudella metodilla.

2) Sekä Iltalehdestä.

Pihasta löytyi hevosen jalka!
20.2.2008 11:21

Eläinlääkäri selvittää hevosen jalan tarinaa.

- Tämä on kyllä epänormaali tilanne. Hevosen saa tietyin edellytyksin haudata omalle maalle, mutta jos hevonen haudataan määräysten mukaan, ei sen osia pitäisi kulkeutua tuolla tavalla, Keravan eläinlääkäri Irma Etelämäki kommentoi yllättävää löydöstä Keski-Uusimaa-lehdelle.

Etelämäki sai ilmoituksen tuusulalaiselta rivitaloalueelta löytyneestä hevosen jalasta tiistaiaamuna. Jalka oli kääritty ja teipattu mustaan jätesäkin kaltaiseen muoviin.

Etelämäki arvelee, että rivitalon pihasta löytyneelle hevosen jalalle saattaa löytyä yksinkertainen selitys.

- Jos eläinsuojelupuolta ajatellaan, tuskin tässä asiassa sellaisesta on kysymys. Voihan olla, että jalka on ollut tarkoitettu esimerkiksi koiralle, Etelämäki miettii.