Tauti meinaa. Käyhän tämäkin taudin ehkäisemiseksi tarkoitettu rommihoito terveyden päälle.

Oireet ovat lieviä. Kurkkutuntemuksia ja hemmetinmoisia vilunväristyksiä ja väsymystä. Olen tänäänkin nukkunut aamukahvien jälkeen kahteen otteeseen. Kylmyys ei vain tunnu jättävän rauhaan.

Sen verran jo periksiantaneena etsin vastahankitun kuumemittarin. Mittari ei ole digitaalinen. Ajattelin, että koska aiemmat digitaaliset kuumemittarit ovat olleet epäluotettavia tai hankalia käyttää (ei merkkiääntä, vaikka myyjä lupasi....), hankin sellaisen mittarin, jolla sitten voi elukoilta mitata lämmöt.

Ottaessani mittaria kotelosta, huomasin työntäneeni sen sinne sisään ilmeisesti väärinpäin. Ei onneksi poikittain, mutta sen verran väärin, että osa jäi koteloon. Prkl! Onneksi kyseessä oli muovi, mutta kiva työntää kuumemittari kainaloon, kun sen toinen pää oli rikkinäisenä terävä törstö.

En muistanut katsoa kelloa, joten säntäsin koiria päästämään sisään ulkoa, eikä kuumetta ainakaan silloin tuntunut olevan. Mutta olo siis kurja. Toisaalta. Parempi olisikin sairastua maanantaina, kun on töissä. Siitä sitten viisi päivää saikkua. Jos olisi kurjaakin, olisi jotain hyvääkin. En tiedä tosin, onko hohdokasta maata sängyssä päivätolkulla, jos jo ensimmäisen päivän jälkeen on selkä niin kipeä, ettei makaamisestakaan tule mitään ilman särkylääkettä.

Ollako vai eikö olla sairas?