Pitäisi kai matkata mieluummin etelään. Minä kuitenkin matkaan mieluummin pohjoiseen. Sinne on kaihomieli tyttärellänikin ja vieläpä 78-vuotiaalla äidilläni.

Tytön kanssa on mietitty pitkin kevättä onnistuisiko matka Lappiin ja millä ehdoin. Koirat olisi otettava mukaan, mies jätettävä osastolle (jos siis lomaa pitäisin minä) ja mummo mukaan varmistamaan talouden tila yllättävien tilanteiden varalle.

Hetken mielijohteesta leikin ensimmäisen mökkisivuston hakukoneella. Huomasin, ettei lemmikkieläimiä huolita joka mökkiin, mikä lisäsi painekerrointa kaksinkertaiseksi. Tiettynä ajanjaksona mökin haluava varaa mökkinsä jo nyt. Lisäksi vaatimuksena on, ettei naapurit ole ihan lähellä, kun koirat eivät totu uusiin ääniin nopeasti, menisi osa lomasta siihen, että joutuisimme hiljentämään varoitushaukuntaa koko ajan.

No, mökki on nyt esivarattu. Ja on jossain Kittilän takana. Höh, en hallitse maantiedettä riittävästi ja kun tyttö kehotti varaamaan suorilta ja sitten vasta katsomaan missä he.....ssä mökki on... olisi voinut katsoa kyllä lähempääkin.  Kittilähän on tosi kaukana.

Eikä siinä kaikki. Ei ole autoa millä  mennä. Nyt olemassa oleva yksilö lähtee lähiviikkoina armonleimaa anelemaa, joten epävarmoissa kantimissa on auton toiminta. Toisaalta, voihan minun varoilla hankittu auto hajota tielle yhtä hyvin, joten sama kai se posotella tuolla yksilöllä niin pitkälle kuin pääsee. Ehkä tarkastan Kittilän automarkkinat ja vaihdankin auton siellä....