Tämä on kuin ostosblogi. Olen meinaa koukuttanut itseni siivousvälineisiin. En ymmärrä oikein logiikkaa, miksi niin tapahtuu, kuin että uskon pyhästi, että oikeilla välineillä en kärsisi niin paljon. No, olkoon syy missä tahansa, olen hullaantunut mikrokuituliinoihin. Ostin niitä taas. Ovat käteviä pölyjä pyyhittäessä, sillä ne keräävät sitä pölyä itseensä, joten se pöly lähtee pois pinnoilta eikä vain siirry toiseen paikkaan esim. lattialle.

Syömispuolella koukutuin keväällä viinirypäleisiin. Kas kun havaitsin, ettei kaikissa rypäleissä olekaan siemeniä enää. Tietysti julmaa jalostaa kasvia lisääntymiskyvyttömäksi, mutta toisaalta... niin paljon hauskempi syödä.

Tunnen syyllisyyttä kuitenkin viinirypäleiden vuoksi ja olen huolissanikin niistä kaikista kasvinsuojeluaineista, joita on ehkä käytetty viljelyssä. Syyllisyys kun pitää lennättää tuonpuoleisesta minun syötäväksi.

Uusi koukutus on salaatit. Pitää olla kaapissa aina salaattia. Ensin oli tavallista salaattia, nyt tammenlehväsalaattia ja rolloa. Syy osittain erikoisuuksien ostoon on se, että huomasin, että kaikki lajit näyttävät lähtevän silpomisen jälkeen uuteen kasvuun, kun laitoin ne kasvipenkkiin uuden kasvun toivossa. Kohta saatan olla omavarainen salaatin suhteen.

Juu, tiedän kyllä että salaatinsiemenet itävät nopeasti, muttei minun voimat taida riittää edes siihen kylvämiseen ja odottamiseen, harventamiseen tai totaaliseen taimien hukkaamiseen. Joten armahtakaa nyt hyvän tähden.

Menin ostamaan avomaankurkuntaimiakin kaksi, vaikka pussikaupalla on siemeniäkin. Mutta nämä taimet ovat jo olemassa. Ja odotankin vain ensimmäisten kukkien kehittymistä. Tosin voisi kai laittaa harson alle lämpöiseen, kunhan vain löytäisin sen harson...