etten paremmin sano. Haukottelevat kuorma-autot ja puhelinlangat on pirun huono yhdistelmä.

Kävin ruokkimassa kanit ennen töihinlähtöä ja tyytyväisenä ahkerointiini palasin sisälle. Kohta koputtaa joku ovelle. Tienrakentajasällillä on asiaa. "Eihän teillä ole enää lankapuhelinta?" hieman hätääntyneenä ja hermostuneena. "Täh? Ei ole ei, muttei varmaan ole enää laajakaistaakaan?"

Voi jösses! Olivat ajaneet ilmeisesti lava pystyssä puhelinlankojen ali ja naps...

Soitin Soneralle, kun sällin huokailtua aikansa totesi soittavansa Tenholle. En tunne tietenkään Tenhoa, mutta kuulostaa nimeltään aika verkkaiselta kaverilta, joten kun olin sanonut sällille, että olla nettiriippuvaisia ja ei odotella päivätolkulla, päädyin soittamaan vielä Soneralle. Jonotin pitkään kuunnellen mm. Hurriganesin Get on - kappaletta.

Ärsyttävintä oli kuitenkin jonottaa, kun automaatti sylki hävyttömyyksiä viiden minuutin välein. "Olethan tarkastanut, että johdot ovat kiinni? Sammuta ja käynnistä tietokone uudelleen. Tarkista puhelinjohto ja modeemin toimivuus toimivassa liittymässä." Ja kun olin kuitenkin painellut 2 ja 1 ja 2 valikoidessani hädänlaatua.

Saatuani asiakaspalvelijan kiinni, sanoin, ettei edellämainittuja ohjeita ole kiva kuunnella, kun kyseessä on ihan silminhavaittava lanka-poikki härö. Lupasi laittaa asentajalle tietoa.

Olimme jo lähdössä mieheni kanssa töihin, kun huomasin, että hygieniapatja oli ilmestynyt seinänvarteen. Piti sekin purkaa äkkiä pahvilaatikostaan, ettei vesisade kastele sitä pakkausta läpimäräksi. Ja portilla huomasin, että lankaa korjattiin kiivaasti kuorma-auton lava kohotettuna.

Kutes näette linja toimii, mutta onkohan korjaaja riittävän pätevä? Vai pätevä ja tarvitsi apua päästäkseen korjaamaan lankaa kuorma-autoilijoilta? Toisaalta Sonerahan on purkamassa näitä lankaliittymiä lähivuosina, joten olisi sitten aloittanut vaikka tästä kiinteistöstä.

Aion olla viimeiseen hetkeen vastaan uusia tehokkaampia langattomia yhteyksiä vastaan ihan periaatteessa. Maksattaisivat vain muka tehosta, josta takeita ei ole ollut ainakaan tähän päivään mennessä. Lisäksi ainakin kuulemani perusteella ei vielä ihan yskimättä toimi nekään. Eli on aivan kiinni paikasta jossa asustat. Soneran kanssa toimiessa kuluu Buranaa. Tai ainakin minulla.