Ostaa pamautin kalliin pyykinpesukoneen.

Tekosyy 1. Entinen piika huuhteli huonosti, sillä väriäpäästävät vaatteet värjäsivät aina seuraavankin pyykkierän.... kiusallista.

Tekosyy 2. Pesuhuoneessa majaili toinenkin tilahirvitys. Rakkaan ystäväni lahjoittama Hoover, jota en päässyt sitten koskaan täyttämään, sillä olisi vaatinut jonkinlaisen puujalustan tekoa, että olisin saanut Hooverin tasapainoon.

Tilahirvityksiähän nuo sivustatäytettävät ovat. Toinen ärsyttävä asia niissä on oviluukun tiivisteiden puhdistus. Tai ainakin näissä minun ostamissani halpisversioissa. Aina pitäisi kuivata ensin tiivisteura, ettei likaisi puhtaita pyykkejä koneestaotossa.

Niinpä, puolet lomarahoistani menivät paikalliseen kodinkoneliikkeeseen, sillä digiboxikin on temppuillut kaksi viikkoa. Nyt on taas näkynyt, mutta yhden illan katsoin DVD:tä, kun muu ei näkynyt. Joten samaisesta liikkeestä oli joka tapauksessa tulossa mies sitä katsomaan ja toisi tullessaan sitten sen uuden pyykinpesukoneenkin. Ja hövelisti lupasi viedä kaksi vanhaa ja vanhan astianpesukoneenkin.... ja humpsista, kun tulikin tilaa lisää sekä pesuhuoneeseen että keittiöön. Ja lompakkoon.

Sillä päältätäytettäviä koneita oli liikkeessä kaksi, joista halpisversio toisesta oli jo myyty. Pari viikkoa olisi pitänyt odotella tässä huushollissa, jossa tytär oli lähdössä risteilylle ja poika opiskelupaikkakunnalle ja vammautunut isänsä teki pyykkiä vahingossa. Noup. Kaksi viikkoa ja minä olisin hermoromahduksen partaalla. Hyvästi lomarahan puolikas. Tervetuloa uusi puhdas elämä. Ja tilavampi kotini.

Koska poikani palasi nyt opiskelupaikkakunnalle, alamme suunnitella tyttären muuttoa siipirakennukseen todenteolla. Eli tavallaan muutetaan, tavallaan ei. Saamme tänne siis yhden huoneen lisää tämän olohuoneen ja pikkuisen keittiön rinnalle yhteiskäyttöön. Aion viedä sinne vaatteitani pois tämän huoneen lipastosta ja tavallaan osittain muutenkin muutan sinne. Tosin nukun täällä ja koneen jätän tänne, mutta osan tavaroistani vien sinne ja teen tästä enemmän miehen huoneen, jossa on hoitajan helppo hoitaa miestäni.

Sää on ollut sateinen eilisesta iltapäivästä lähtien. Uskomattoman antelias on naistenviikko ollut. Tulee olemaan kummaa, kun sitten joskus voin tehdä heinää, sillä se makaa osittain lakoontuneena tuolla pellolla... mutta sentään ei leikattuna, kuten monilla pelloilla näin, kun kävimme nuoria junalle tänään iltapäivällä.

Huominen on vielä vapaata, sitten se taas työelämä kutsuu. Viime yönä lähinnä pesin pyykkiä ja toivoin, että edes osa kerkiäisi kuivamaan. Ja osan laittoi poika märkänä pussiin kotiinsa vietäväksi. Joten tämä päivä on ollut erittäin unelias jo ihan univelankin vuoksi.

Taidan mennä vielä vähäksi aikaa pötköttelemään ja sitähän tässä vain voi tehdä vapaapäivänä, kun sataa, sataa, sataa... ja huomiseksi on luvannut monin paikoin sadekuuroja tulevaksi, joten kai sitä saa kohta makuuhaavoja.