Kun sää on mitä on, eli vettä tulee kuin  .... saavista kaataen jo toista päivää eli juuri niin kauan kuin meikäläisen vapaat..... yritän järjestellä tässä tavaroita loogisesti. Että olisi arki helpompaa. Haa. Tärkeää on että on mielimusaa, varsinkin kun tuo mies lähti pajaansa järjestelemään. Tai niin ainakin toivon.

Mielimusaa voi olla hankala löytää, kun levyt on ihan miten sattuu. Ei muuta kuin niitä järjestelemään. Eli miehen levyt ja minun levyt eroon ja aakkostaen. Pahin järjestelyvimma upposi siihen. Varmaan avustaja huomaa huomenna heti tämän suuren järkyttävän helpotuksen jo ovelta.... EVVK. Minä tiedän, että ne on nyt järjestyksessä.

Pesukoneen asennuksen yhteydessä lavuaarin liitokset vuotaa. En saanut niitä edes irti, että olisin jotain yrittänyt kiristää. Ei ummarra. En minä putkitöitä ole paljoa tehnyt ja sen kyllä nyt alkaa huomata. Noloa tulee olemaan, kun mittani täyttyy ja joudun ammattilaisen paikalle kutsumaan. Että tuo hana meni rikki kun väänsin sitä jakarilla, kun muuten ei suostunut menemään kiinni. Ja tuota en saa kiinni ja se tiputtaa ja tuokin tuossa tekeytynyt jo kuukausia ja kippo on siinä alla sen vuoksi.

Joka tapauksessa käärin liinat liitosten ympärille. Nukkukoon muumiona. Tai valukoon. Minä laitan uuden hienon kapean Rosenlewini pesemään villasukkia. Sillä niistä jokaisella on jossain vaiheessa astuttu Kuutin lätäkköön. Ja isäntä omaansa... huoks.

Tiskiallas on täynnä astioita. Kerroin Poppaselle, ettei stressaa tiskeillä, sillä en aio sitä tehdä minäkään. Yleensä kerään loput tiskit vapaille. Ei olekaan ollut vapaanvietto-ongelmia vuosiin. Piintyneet kuivuneet astiat vaativat liotuksen ja siinä sivussa voi puuhastella vaikka mitä, joten miksi valittamaan. Ainakaan, jos ei ole välilöissä appiukon kanssa, joten ei tarvitse ihan heti pelätä anopin tupatarkastusta.

Ja kiitoskortit tytön valmistujaisjuhlista ovat vielä kassissani. Viikon ovat odottaneet postimerkkejä. Pakko ottaa huomenna niskasta kiinni itseäni. Ehkä olisi viisasta ostaa rullallinen niitä merkkejä, mutta kun ei niitä kuitenkaan paljoa mene. Toisaalta ikimerkit ovat pitkässä juoksussa ihan arvokkaita, kun hinnat nousee ikimerkit on voimassa vaikka olisit ne halvemmalla ostanut.

Eilen vietiin nuoriso maailmalle. Poika lähti opiskelupaikkakunnalle, tytär 24 h risteilylle. Tyttö on siis syytä hakea tänä iltana pois, että on huomenna valmiina aamuvuorossa. Sinne minäkin tähtään. Luultavasti aurinkokin innostuu taas paistamaan - tai ainakaan ei sitten sada vettä.

Takaisin tullessamme asemalta, kävimme ostoksilla. Ostin pitkään puheena olleen eläinten kuljetuslaatikon. On niitä kaneja joskus kuitenkin kuljetettava, joten syytä olla olemassa. Ja ihme kyllä tuo on iso laatikko, vaikka maksoi vain 14 euroa. Sen vuoksi se mukaani tarttuikin. Ja kaksi kappaletta ruuveja, joilla koirat saadaan kiinni lomareissulla ilman rautakankea.

Voi olla että joudumme ottamaan tuon laatikon hankinnan jälkeen kaninkin mukaan, kun sitä ei voi laittaa navettaan muiden kanien luo. Sillä on ikävä vaiva: Pasteurellabakteeri, joka aiheuttaa ajoittain paiseita milloin mihinkin. Navettakanitkin voivat kantaa jo sitä, muttei merkkejä paiseista ole, joten suhtaudun siksi tosi varovasti, etten nyt ainakaan tarttuttaisi sitä niihin.

Aamukahvista onkin jo pari tuntia. Hyvä tekosyy lähteä taas kahvittelemaan. Ja samalla tulee tiskattua liossa olevat astiat.