Ainakin vielä merkit viittaavat hyvään sienisatoon. Vettä on ollut tarjolla ja ajoittain lämmintäkin. Mieluilen sienimetsästyksen aloitusta. Jos ei muuta niin katsellaan tulevia sienestysmaastoja. Mielenterveyttään metsässä voi hoitaa. Ennaltaehkäistä uupumista. Unohtaa työpaineet ja sun muut murheet.

Olisi se kuitenkin järkytys, mikäli sieniä tänään löytyisi. Mutta tavoitteena on pieni metsälenkki. Jos jättäisi koirat suosiolla kotiin. Kun ei voi irti vielä pitää, voi mennä mielenterveys. Ei ole mikään niin vaivalloista kuin taluttimessa kulkeva koira risukoissa, joita valitettavasti matkan varrelle sattuu. Ja entäs jos sieniä löytyy.... hei odota, älä vedä, pois sienen päältä. Älä kisko... huh. Joo, jätetään koirulit kotiin.

Sitä paitsi ajattelin, että sateet ovat tulossa, olisi hyvä yrittää tehdä pari seipäällistä heinää. Entiset 1½ ei ole vielä kuivaneet, kun joka päivä sataa, mutta yritettävä on niin kauan kuin seipäitä riittää. Joku seipäällinen voi onnistuakin, eikähän kyseessä ole mitkään herkät hevoset vaan lemmikkikanit, joiden luulisi osaavan valkata suuhun laittamansa heinät.

1706039.jpg