Meni tunti, kunnes uskoin, että ei ole kauppaa mökin lähettyvillä. Tiesin kyllä, että 18 km, mutta ei kerrottu, että missä. Ja kun karttojen kanssa pelasi netissä, suhteellisuuden taju hävisi, eikä pystynyt välimatkoja ajattelemaan. Että onko mökiltä kenties Kuusamoon se - ei ole. Posiolle. Ei. Varmaan sitten sinne Etelä-Posion kyläkauppaan.

Muuten se kuulostaisi hyvältä, mutta minun vaikeat lapselliset allergiani vaativat erikoismurkinaa. En ymmärrä, miksi en voinut sairastaa lapsena näitä maito ja vilja-allergiaa, vaan piti atopian puhjeta aikuisiässä ja tehdä kaikki velmuudet, mitkä lapsena olisi jääneet pois ajan kanssa. Prkl.

Joten suuntaamme pitkän matkan jälkeen jonnekin suuntaan 18 km. Eikä varmaan ole karttaakaan hommattuna vielä. Alueelta. Se on pahin moka, mitä olen tehnyt. Joudumme hankkimaan kartankin, ennen kuin maastoon uskaltaa mennä.

Kirpputorille lähdimme ennen tytön työvuoron alkua metsästämään vielä matkavaatteita. Löytönä oli Haltin DryMaxX housut. Merkistä arvasin, että nyt taisi tulla löytö. Hinta oli housujen hintaan nähden huikea. 8,5 euroa. Sanoin, että ovat Halti-merkkiset, että maksan kyllä niistä mielelläni. Ja onneksi sopivat kuin nakutettuna ja mahtuu lämmin kerrastokin väliin. Patikkahousut on olemassa.

Muuten tämä tavaramäärä joka pitäisi saada mahtumaan mukaan... voi veljet. Käyn kohta hakemassa äitini juna-asemalta. Minkähänlainen kapsakki hänellä on mukanaan? Mutta pakkaamisen epätoivon ilmapiiriä hallitsee jo sellainen hyvä matkakuumeen alku... Jee-jee.