Avustaja on innostunut lämmittämään keittiön puuhellaa. Keittiö on tosi pieni ja kun olen neuvonut pitämään oven kiinni, ettei koirat pääse tekemään jotain tuhojaan keittiössä, avustaja lämmittää sen pienen komeron noin kiehumispisteeseen ja sulkee ovet. Jättää iltaisin palamattomia puita hellaan, joita sytyttelen ja valvon sitten peltien kiinnilaittoa.

On mukava tulla kotiin, kun keittiössä meinaa pudota polvilleen siinä 30 asteessa. Ja kun en ole tosiaankaan pyytänyt muuta kuin tuomaan puita lämmitystä varten, en voi enää tehdä ruokaakaan, kun tulet on sammunut ja kiehumispiste on muutenkin lähellä. Niin hellan kuin minunkin.

Tänään tulin äsken kotiin ja vastaani ovella tuli vanhempi koirani. Haukkumatta. Menin keittiöön ostoksieni kanssa kokemaan taas sen hulvattoman puuhukan, minkä avustaja ymmärtämättömänä oli tehnyt. Avustaja lähti. Jäin ihmettelemään, että jotain puuttuu. KUUTTI!  Missä se on?

Juoksin kohta huudeltuani koiraa avustajan perään, että missä Kuutti on. Ei hän ole sitä päästänyt uloskaan, kyllä pitäisi olla sisällä. Säntäsin takaisin ja ... löytyi sitten pesuhuoneesta oven takaa... kävin ilmoittamassa moitetta äänessä, että koira löytyi oven takaa...

Avustaja ei vihaa koiria. Tulee toimeen. Mutta ei näytä oikein tajuavan erinäisiä asioita. Jos koiria ei näy kuin yksi... toinen voi olla hukassa.

Perusturvallisuuteni näyttää murentuvan.

1921591.jpg


Minun lisäkseni järkyttynyt oli Kuutti itse ollessaan pimeässä pesuhuoneessa varmasti tunnin, sillä olen pyytänyt tarkistamaan miehen vaipat parin tunnin välein... joten olin tunnin myöhässä, ylitöiden vuoksi... voi helvetin helvetti, että ottaa nyt koville.

Kauhulla ajattelen maanantaita, jolloin olisi annettava rakentavaa palautetta. Saattaa olla että sämpyläaihiosta tulee hieman epäsuhta... Kävin katsomassa vähän taustaa palautteen antoon. Tarkoitan, miten sitä tulisi antaa. Joudun töissäkin opiskelijoita ohjaamaan, joten syytä on harjoitella nyt ihan tosissaan tätä.

Se vain, että tässä on liikaa tunteet pelissä. Minun kotini pelissä. Minun linnani, koirani... mihins se mies tuosta listalta unohtui? Hupsis. Oletan sen kyllä selviävän hengissä. Itsestäni en ole varma. Mutta uskon, että taas tästä blogittamisesta on hyötyä. Voin analysoida asioita. Minun pakko valmistautua hyvin maanantaita varten. Tosissaan miettiä, miten asiat esitän jne.