Avustajan tehtävänä oli huolehtia miehestäni työssäoloaikana ja turvata siis työssäkäyntiä ja ylläpitää jaksamistani. Valitettavasti saatu avustaja, ainoa hakija jne. on täysi palikka-aivo näissä asioissa. Kätevä keräämään lattiaharjalla koirankarvatupot lattialta. Siis kun olin ensin kaivanut oven pielestä näkyvälle paikalle sen rikkalapiosetin.

Laitoin tulet hellaan, kun ajattelin viisasti näköjään, ettei ehkä hallitse tulitikkuja. Löysin hellanpesästä jonkin puuvirityksen ja puoliksi palaneita papereita... siis eilisillaltako? No, minä täräytin tulet hellaan ennen töihinlähtöä. Eilisillalla oli määrä täyttää puulaatikot iltavuoroni aikana. Noup.

Tulimme illalla tytön kanssa kotiin käsikopelolla. Avustaja ei näet tajua laittaa ulkovaloja... ei ymmärrä kysyä, mistä laittaa ulkovalot... uskalla kokeilla tai löydä valokatkaisijoita. Tänään aamulla jäi valot päälle... ja olivat päällä kun tulin. Niin oli hellan peltikin. Ja toisaalta leivinuuninpeltikin... joten olikohan tuulettamassa hellaa? En siis kyennyt antamaan mitään kehittävää palautetta (en minkäänlaista palautetta siis), vaan tökkäsin pellit vihaisena kiinni.

Tiskit oli tiskannut, vaikken sitä ollut kirjoittanut. Mutta taka-altaassa on maannut pieni muovinen leikkuulauta tiskausta odotellen... ei ollut koskenutkaan siihen.. ja sen alla olisi ollut lisää tiskiä.. Tuota... vaadinko liikaa? Siis jos pitää näyttää miten astioita tiskataan... minusta kyseessä ei ole ihan täysvaltainen ihminen. Tai se, ettei koskaan kysy ja ihmettele mitään.

Nyt oli kirjoittanut, että kertakäyttökäsineitä pitäisi saada lisää. Nii-in. Laatikko on tyhjä. Normaali ihminen selvittäisi, että mistä minä niitä haen ja ymmärtäisi ettei se ehkä ole niin, että singahdan tässä huomenna ennen iltavuoroa hakemaan niitä käsineitä aamuvastaanotolta... joten - herranjumala... miten se on saanut ajokortin...?

Ihan oikeasti eikä leikisti, avustajamme tarvii avustajan... tai minä tulen hulluksi. Se, ettei hän taida kyetä ilman mittavia järjestelyjä tekemään niitä pallopäähommiakaan... minä en jaksa. Sitten on sanottava, että nopeat vaihdot aina... liikkuu, liikkuu, pois kotoani... prkl.

Valvoin viime yönä miettien tätä tilannetta. Ei ole nykäistä uutta ihmistä ja toisaalta en tule jaksamaan tällaista pitkään ALKAMATTA HUUTAA SUORAA HUUTOA AVUSTAJALLE.  Ja en tule käyttämään suodatinta, vaan tulee muuten aika tunteella. Joten odotettavissa on kyllä aika kiva tilanne, kun kolme kuukautta työsuhteen aloituksesta on loppumassa. Eli jos huudan että on tukka takana ja elämä edessä, ollaan ilman avustajaa... mikä olisi minulle helpotus, mutta kokonaistilanteessa kaikki menisi aloituspisteeseen.

1916629.jpg