että pitää yksi yö saada vihdoin nukuttua hyvin. Ja sitten seuraavasta saakin taas sen normaalin univajeen takaisin.

Niin kävi viime yönä. Nukkumaan menin varmasti kohta puolelta kymmeneltä, mutta heräsin tai havahduin siihen, että ukkelin patja natisi. Eikä se tiedä meillä hyvää... vaan ukkeli on siirtynyt sängynlaidalle ja on matkalla lattiaa kohden. Eli yritin sitten saada keskemmälle sieltä laidalta. Vaan yleensä unissaan hakeutuu uudelleen ja uudelleen takaisin, joten tätä tietämystä vasten, ei uni tahdo hetikään tulla silmään.

Näinä hetkinä kiroan sen, että koirat nukkuvat samassa huoneessa. Pelkään näet ukkelin tipahtavan koiran päälle. Sen lisäksi, että pitää pelätä ukkelin satuttavan itseään, pitää pelätä koirien puolesta. Mitään hyvää tarkoittavaa ei ole sanoa nyt, etteivät enää siinä nuku kerran kokemuksen jälkeen. Voihan olla jopa murtumia siitä kokemuksista kummallekin osapuolelle.

Sain vinkkejä viimeksi, että patjoja sängynviereen, mutta sehän houkuttelee juuri koirat paikalle. Ja parhaimman vinkin sain kollegalta eli omaishoitajaystävältäni, joka oman kokemuksensa kautta suositteli nousutukea sängynlaitaan. Laitaahan ei tuohon voi laittaa, sillä se estäisi vessassakäynnit sangen tehokkaasti.

Olenkin siis jo kysynyt apuvälineihmiseltä ko. nousutukea, mutta kaikki on kylillä käytössä. Jokin päivä meni siihen, että hän sai kysyttyä lääkäriltä luvan hankkia sellaisen. Ja viimeksi oli tilanne, että hän kartoitti muita hankittavia apuvälineitä. Että näin meillä, mites teillä.

Yksi painanut asia lisää on porttien puuttuminen ovista. Ei nyt koske tietenkään ukkelia. Vaan muuta populaa, joka on lähiviikkojen aikana vielä tulokkailla vahvistuva. Näpsäkän näköinen portti maksaa toista sataa. Meikäläinenkin osaisi varmasti tuon asentaa. Alkuun erottelisin eläinlajeja. Sitten kulkulupia. Ja sitten vaikka tilarajoituksia. Mutta vaikka on keskikokoisia koiria, vanhempi heittää tuollaisen 74 senttisen yli nauraen. Joten... ostoslistalle korkea perusportti.

Apuvälineitä elämään. Voi mahoton. Tuota puuhellaa olen vähän miettinyt, etteivät kissat sinne hyppää. Täytynee kysellä, ovatko tottuneet missään ko. peliin.