eilen, ettei ollut kannatusta tilitellä täällä ollenkaan. Mitään. Kaksi kokonaista vapaapäivää, joten nukuin tänä aamuna jopa puoleen yhdeksään. Sitä ei olekaan tapahtunut moneen kuukauteen, muuten kuin yövuoron jälkeen tietenkin.

Neljän drinksun jälkeen voisi olla kohmelo, mutta eipä juuri. Vaikea sanoa, olisiko olo sen kirkkaampi raittiin illankaan jälkeen.

Räntää räpsii. Pitäisi mennä pihalle kiertämään kaikki nurkat, että mitä sinne on jäätymässä. Ja hajoamassa tai muotoutumassa uudelleen. Vaikka tekisi mieli pysytellä täällä sisällä lämpöisemmässä. Laitoin jo takkaankin ensimmäiset tulet, mikä tuli jo tarpeeseen, sillä ajoittain oli melko koleata iltaisin. Mutta kun en osaa kuumassa nukkuakaan, kielsin avustajaa vielä lämmittämästä.

Tänään olisi ohjelmassa tavaroiden siirtelyä, pakkaamista laatikoihin siirtoa varten. Leipomista ja ruuanlaittoa. Saunan lämmitystä. Ja niitä tavaroiden keräilyjä pihalla ja puiden kantoa sisään. Ja pitäisiköhän vaihtaa talvirenkaatkin autoon. Ne kun ilmestyivät lyhyellä toimitusajalla tuohon talon nurkalle. Vaihdettiin isännän auto uusiin talvirenkaisiin. Eli ei ollut kallis auto isännälläkään. Emännän autonkin hinta on noiden uusien talvirenkaiden ja bensatankin sisällön vertainen.

Vielä lyhyt kierros lehdistöön ja sitten vaatteita laittamaan enemmän päälle, sillä on nollan alapuolella jo ulkona lämpötila.