Tietysti on ajateltava, ettei minun jaksamisessa ole muuta kuin toivomisen varaa, mutta sittenkin. Soitin tänään putkimiehelle. Soitin eläinlääkärillekin, mutta puhelu kääntyi naapurikunnan eläinlääkärin vastaajaa, joten se siitä.

Vedentulossa on ollut jo kuukausia ongelmia, mutten ole ymmärtänyt milloin voisin luvata olla paikalla ja saako ketään tänne edes samassa kuussa. Tilanne on kuitenkin mennyt siihen pisteeseen, että vettä tulee sykleissä. Tietyllä rytmillä minkä pumppu jaksaa vähän pyöriä.

Samaa sykliä noudattavat talouden valotkin välkkymällä pumpun tahtiin. Joten pakko oli jo tehdä jotain ja minähän olen lomalla tällä viikolla ja kotona virka-aikana ensi viikollakin. Tosin pitäisi nukkua, mutta hätä ei lue lakia ja silleen.

Sen verran minäkin olen putkijuttuja tehnyt, että arvasin ilmatilan olevan painesäiliössä täynnä mutten ollut siis onnistunut miehen ohjeilla ilmaamaan laitosta kesällä siis oikein. Joten apua tarvittiin. Ja olin onnistunut yhden sulkuventtiilinkin katkaisemaan. Ei käyttökelvottomaksi, mutta putkipihdeillä väänsin niskat poikki.

Onneksi selvittiin ihan pelkällä ilmaamisella, mutta aikaa meni säiliön tyhjentämiseen rutosti. Mutta nyt se homma on sentään pois päiväjärjestyksestä. Yhdet henkselit tehtävälistassa. Savupiippu on korjattu ja vesilaitteet on katsastettu. Jätevesisuunnitelma on edelleen tekemättä. Helvetin kuustoista ja etenkin viistoista. Kehtaisiko haastatella sammioita kaivanutta urakoitsijaa tai parempi vielä: lähettää ko. lomake hänelle piirrettäväksi?

Sain putkimieheltä putkiteippiä sen vuoksi, että viimeeksi ilmatessani keksin käyttää tuorekelmua putkiteipin sijaan liitoksessa. Vaihtaisiko alaa?