Koirat vihaisivat kissoja, sillä kissojen vuoksi koirilla oli eilen rokotus. Soitin ell:lle ja hänen mielestään kissat eivät tarvitse mitään vahvistusrokotetta. Ell on kokenut, joten ei ole mitään syytä kyseenalaistaa asiaa.

Samalla tuli puheeksi koirien rokotukset, joita hän sitten piti kiireellisenä, joten eilen illalla veimme tytön kanssa koiria autolla kirkolle. Kumpikin vihaa autossa oloa, mutta ei siinä mitään. Ajat olivat myöhässä ja olisi pitänyt istua vessaa pienemmässä tilassa marsujen yms. kuljetuslaatikkokansan kanssa: noup. Ell sanoi, että puoli tuntia ja minä lähden kulkemaan lähitietä edestakaisin aikaa tappaakseni.

Tytär kävi kaupassa, ettei tarvitse sitten kotiinmennessä taas pysähtyä.

Koirat on rokotettu, mutten enhän minä ollut varautunut vuorokauden päästä koiria viemään minnekään, joten en löytänyt niiden papereita siinä tunnissa, mitä kerkisin katsella, sillä olin soittanut ell:lle ennen iltavuoroa ja eilisen aamuvuoronkaan jälkeen ollut liikoja aikoja kaivella tätä suurta hyllyrivistöä.

Enhän minä onneton muistanut edes toisen koiramme virallista nimeä. Olen hieman rasittunut, saatuani töistä huolestuttavia uutisia.
Joten en muistanut Kuutin oikeaa nimeä, mikä sattui olemaan anoppini kaima. Onneksi tytär huomasi pinteeni. 

Kaiken lisäksi kahvi oli loppu ja sitä tytär lähtikin ostamaan, mutten ollut juonut kahvia kuin aamulla klo 9, joten hieman oli kuudelta illalla himmeä olo.

***

Avustajan kanssa menee oikein hyvin. Alan vähitellen uskoa, että tästä voisi tulla jotain, ellei nuo työympyrät olisi taas tuuliajolla, kuten edellä viittasin. Tai sellaistahan tuo elämä on kun on määräaikainen tuuraaja.

Yön nukuin hyvin, tosin ulkovalot killitti silmiin. Tytär läjäyttä laatat pönttöön eilen ja epäiltiin mahatautia. Töissä on oltu taudissa työmaalla, vaikka pitäisi miettiä vähän niitä meidän ikääntyneitä hoidettavia. Mutta menepäs sanomaan.

Ja miltä kuulostaa, kun puuronjakaja käy välillä ripuloimassa, että olisiko joku muu voinut tehdä tuon puuronjaon hänen sijastaan? Ei voi, sillä sehän on sen tehtävä. Tuo se veetuttaa jatkuvasti töissä. Että jonnin joutavuudet menee tarkoituksenmukaisuuden edelle.

Ruokaa tässä olen laittamassa samaan aikaan, joten kunhan saan sapuskat mahaan ja kahvit päälle - siis siihen mahaan kanssa päällimmäiseksi - menen kyllä nukkumaan vaikka nukuinkin siis viime yönä hyvin, vaikka ne valot kiusasivat. Eikä se tytärkään osaa sanoa onko taudissa vai ei.