Onnistuin edelliseen postaukseen liittämään todella ajankohtaisen palkin. Ai, mikä esikatselu? Tämä on yksityisen pitämä blogi, ei minun tarvitse ajatella, mitä sinne ilmestyy - vai ilmestyykö mitään. Enempi se,  ettei sinne mitään kirjoittamaani ilmesty, suututtaa kuin se, että siellä lentää Spiderman yläkulmassa. Ja nyt ajankohtaiset uutisaiheet.

@ @ @

Olo on kaikkea muuta kuin hehkeä. Yritin nukkua syötyäni. Syy ettei nukuttanut oli se, että ahkeroin syömisessä ja olin liian täynnä ja kahviakin kittasin niin paljon, että olen istuksinut tuolla vessassa. Diureetti mikä diureetti. Dementia ei minuun iske ainakaan, sillä kuolen nikkelimyrkytykseen ennen sitä.

Yövuoro odottaa ja minä hohhailen sen asian kanssa, että onko täällä kotona minulle yövuoroon evästä. Siis tuon syömisorgioiden jälkeenkin. Niinpä. Ehkä riisikakut ova ihan riittävä eväs. Leipä - luontaisesti gluteeniton - on kyllä loppu, mutta riisikakkuja on ja niiden päälle vihanneksia ja kinkkua, joten enpä käy tänään töihin mennessä puodissa, vaikka se auki olisikin.

Jos menee yhdeksään töihin, voi kätevästi pyörähtää kaupassa ennen sitä. Mutta ajan arviointi tuottaa aina ongelmia ja joko lähtee liian aikaisin ja on sitten töissä jo liian aikaisin, joilloin iltavuorolaiset pyörittelee silmämuniaan kuin mainospöllöt. Tai sitten lähtee myöhään ja myöhästyy, kun kaupassa on viimehetken hektinen tunnelma.

Sitä paitsi. Joku ei ole tankannut autoa. Ja voin sanoa, että se on kauheinta hommaa pakkasella. Ja aamulla kerrassaan kauheaa, jos yövuoron jälkeen joutuu auton kohta lähdön jälkeen pysäyttämään ja etenkin sammuttamaan ja kömpimään autosta ja tarttumaan jääkylmään hanaan kiinni.

Joten meikäläinen aikoo lähteä tänään riisikakkuineen sen verran aikaisemmin, että kerkii sekä tankata autonsa että viedä sen lämpötolppaan ja tarkistaa myös tolpan kellon, ettei käy niin, että se lämmittää sen auton huomenna 12.30 jos se siinä vielä olisi.

Mitään isompaa pakkasuhkausta ei ole tullut, mutta yli kymmenen saa mietteliääksi. Tosin parkkipaikka vaikuttaa muutenkin kylmemmältä kohdalta koko alueella, joten jos vie tolpan luo on muistettava laittaa se johto myös kiinni.

Eipä silti, etteikö autoliini olisi hyrähtänyt kovemmillakin pakkasilla, mutta aina kannattaa säästellä autovanhusta.

Jopas onkin tasokkaita ajatuksia. Johtuu siitä, että yövuoron valmistautuminen on tärkeää minulle. Ja olen siis taas pilannut siitä jo osan, nukkumalla huonosti. Se mikä hirvittää on, että tytär on ollut flunssassa. Olen pärskinyt vuorokauden ja toisaalta syönyt pakastettuja tyrnejä vastalääkkeeksi.

@ @ @

Hartiat on ihan jumissa. Päätä jomottaa sen verran, että nappasin lääkettä. Voi tuo muukin oleminen vähän kohentua. Taidan lähteä keräämään yövarusteita kasaan ja jos vielä kerkiää pötköttämään, sama kai se on.