Heräsin parisen tuntia aikaisemmin kuin normaalisti yövuoron jälkeen. Olin laittanut edellisiltana pikkupatterin sängyn viereen lämmittämään ja kun pakkasaamu oikein valkeni kunnolla, paistoi aurinko kaikista huoneen ikkunoista sisään tehden patterin tietysti toimettomaksi ja huoneen aika kuumaksi.

Siihen kuumuuteen ja hapettomuudentunteeseen heräsin. Ja luovutin kohta kahvinkeittoonkin. Nyt sitten on maha täynnä, kanit ruokittu ja postilaatikkoa käyty ihailemassa. Siis siellä kun ei ihme kyllä ollut edes mainostakaan.

Odotan ilmoitusta - jonkinlaista - työpaikasta, jota haimme viikko sitten. No, ei sitten. Ei taida tulla haastattelukutsuakaan. Selvä se. Valmiiksi jaetut kortit. Tosin en ole ollut puhelinyhteydessä, että olisin tietoinen hakumenettelyistä ja aikatauluista sun muista. Joten jotain jännitystä elämään.

@ @ @

Sain myös sähköpostia lakiasioita hoitavalta ihmiseltä Hetasta. Ei Setasta. Avustajien työnantajien liitosta on nyt kysymys. Tämän ihmisen mukaan työttömyyteni ei ole riittävä lomautusperuste. Siis hyvä tietää. Laitoshoito sen sijaan on. Jep. En ole kokeillut kunnan kantaa vielä, mutta onpa laittaa kättä pidempää, kun sossutäti alkaa mussuttamaan.

@ @ @

Yövuoro meni äärettömän nopeasti. Apuyökkö on mukava ja yö rauhallinen. Jouduin tosin paikkaamaan olematonta yöpartiota ja suunnistamaan pihan halki rivitaloasukkaan luokse hänen yleistilansa tarkistamiseksi.

Piha on pilkkosen pimeä, ovissa ei nimiä ja käsikopelolla löydän ovelle. Kiroilin aamuyöllä kahden aikaa tähtikirkkaan taivaan alla pihalamppua, joka oli pimeänä. Jotain tippui taivaalta. Tähdenlento! En kyennyt väsyneillä aivoilla ni muistamaan mitään noin tähdetöntä, että mitä piti tehdä, kun näkee tähdenlennon....

Menin laskujeni mukaan toiselle ovelle vasemmalta lukien ja ihmettelin, etten tahtonut pysyä porrasrallilla pystyssä. Vilkaisin ennen avaimen laittoa oveen, että varmasti olen oikeassa paikassa. Apua, eka ovi olikin varastonovi.... jippii äkkiä seuraavalle ovelle.

Hyvässä lykyssä ovat tehneet jotain päätöksiä mummelin yötoimista, sillä tungin hieman tyköistuvat toppahousuni työhousujen päälle, joten en kärsinyt edes kenkää ottaa jalasta pois.... Ei ole tarkoitus että vanhainkodilta hoitaja lähtee kylälle, mutta näin siinä taas on käynyt.

@ @ @

Nyt olen aika kuitti, kun kiskoin eilistä makkarasoppaa kupuuni. Aion lähteä sänkyyn pötköttelemään ja ottamaan vaikka pienet unoset. Viimeinen yövuoro kutsuu jo muutaman tunnin päästä.