Tähän asti aikaa, muutama markka mammonaa ja mielinmäärin kahvii ja tupakkaa.

Minun aivot suoltavat musiikkia heti aamusta. Verdin teoksia nyt lähinnä, kun niitä herättyäni CD-soittimelta kuuntelen juodessani mustaa kahvia. Vaan tuo tupakkipuoli on vielä kaupassa ja sinne saa jäädäkin.

@ @ @

Skeptinen otsikkoni johtuu siitä, että kulissit ihanalle aamulle ovat olemassa. Aamun rauha: muut nukkuu ja kahvit ja leipäpalaset vatsassa. Aurinko paistaa - ainakin välillä pilvihäppäröiden välistä.

Se mikä pistää aina epäilemään, on miehen nukkuminen. Siis mikä on meininki tänään. Kuinka iso siivouskauha tänään, ennen kuin on vaipat vaihdettu ja aamutoimet tehty. Siksi tässä epäilyksen syvä ääni kaihertaa ihana-sanan kohdalla.

Ja ne tekemättömät työt. En sitten jaksanut soittaa avustajalle. Ei sillä ole merkitystä, soitanko minä päivänä, kun varaudun siihen, ettei tulekaan. Ja hommat on puhuttu jo sillä tavalla, että päästään perjantaille asti tytön avustuksella. Joten en jaksanut illalla virittää mitään empatiaääniä itseeni, vaan kumosin pari lasillista vermuttia sen sijaan ja kellahdin rentoon oloon.

@ @ @

Mitään kankkusta ei ole ilmassa. Tai jotain pientä, joka aiheutunee enemmänkin tuosta saunomisen jälkeen humalatilassa suojaamattomana koneella istumisesta. Siis siitä, että tuntui niin lämpöiseltä, etten suojautunut vedolta. Ja siksi hartiat jumittuu ja se aiheuttaa ongelmia aina seuraavana aamuna.

@ @ @

Kyllä minun on nyt lähdettävä hankkeeseen, että saan sen 168 euroa tililleni. Eli vääntämään omaishoidonsarkaani. Jippii sitä rahantuloa.