Irtiottoa tästä koneelta odottelen.

Koska ulkonakin on jatkuva arktinen lumisade ja olevinaan huono liikkumiskeli, kökötän sisällä.

Koska kuntoiluvälineet ovat vieläkin osina, ei vanhalla Kettlerilläkään voi polkea.

Koska olen saamaton ja etenkin edellisaamun varhaisella herätyksellä väsytetty, luulen olevani täysin kyvytön mihinkään muuhun kuin tällä koneella istumiseen.

Ainoat hetket jolloin olen tästä pois on miehen hoitotilanteet (eikä tarkoita sellaista hoitelemista...) ja eläinten hoitotilanteet.

Aamuisin vedän perkolaattorillisen kuramokkaa (tai ainakin tänä aamuna, kun pannukahvi on nyt sitten loppu eikä uutta pääse ostamaan ennen kuin päivällä) ja suunnittelen kotitalousvähennysten käyttämistä.

Toisinsanoen suunnittelen remonttikohteita ja kehitysideoita, joita joskus jossain helvetin mielenhäiriössä kai sitten toteutan. Tai sitten en. No, minä en ainakaan henkilökohtaisesti.

@ @ @

Tosi keväinen on siis säätila tänäänkin. Heti aamusta voi todeta uuden lumensyvyyden ja tuulensuuntakin selviää ilman että tarvitsisi ulos nenäänsä pistää. Visuaalisin keinoin se onnistuu lasinkin läpi katseltuna, että hyi helvetti.

Ja jos se aurinko nyt jostain syystä kiipeää kohtaan - ei pilviä -, en kykene siitäkään nauttimaan, sillä taloamme ja siis pihamme on aareittain uuden vitivalkoisen lumen peittämää migreeninherättäjää pintaa täynnä.

Että ei ymmärrä tätä vouhkausta kevään ihanuudesta.

@ @ @

Minkä ihmeen takia miehen pitää pyöriä ja sätkiä sängyssä, jotta minä herään? Sen jälkeen hän kykenee vaipumaan koomaan taas ja ... tai sitten sätkijä oli kani. Vaikka häkki on toisella puolella huonetta, äänet tuntuvat tulevan aivan vierestä.

Ei kani siis sätki meidän sängyssämme, mutta kaikenlainen kuivien leipäpalojen jyrsiminen kuulostaa siltä, että jättirotta pureksii ikkunalautaa pääni yläpuolella. Joskus ihmettelen mitä se mies rapistelee vaippojaan... se onkin kani, joka syö kuivaa heinää. Ja saa mies kuulla kunniansa, että oo hiljaa, minä nukun. Vaikka siinä vaiheessa kun kiljaisen nuo maagiset sanat voin jo ihan varmasti unohtaa nukkumiset.

Siitä tietää että ikää on heilahtanut ja numerot vaihtuneet synttärikorteissa. Ei vain enää nuku kellon ympäri tilaisuuden saadessaan. Edes huonosti nukkuneenakaan. Ja koomaan vaipumiseen tarvittaisiin jotain pilleripurkeista. Vaikka jotenkin on pärjätty näinkin, enkä tosiaankaan enää ole kuukausiin herännyt aamuyöllä valvomaanpariksi tunniksi unettomana, kuten vielä vuosia sitten.

@ @ @

Keskuslämmitys on varmaan kiva juttu. Näin aamuisin tulee katsottua vessareissulta perkolaattorin luo palatessa lämpömittaria. Jos luku alkaa numerolla 1 alkaa pulssi kohota. Olo on kuin bingossa (luultavasti, sillä en ole ollut kuin päiväsairaalan tilaisuuksissa opiskeluaikana), mikä on seuraava numero. Jos se on 9, luultavasti voi todeta, että BINGO. Mutta jos luku on alempi... voi todeta, että tiedän, mitä teen kahvit juotuani.

Meillä on varaava Tulikivi-takka tässä ex-olohuoneessa. Siinä kun pesällisen polttaa puita, on iltapäivällä jo 22 astetta. Iltaa kohden pikkuisen laskee ja onkin taitoa olla polttamatta liikaa puita, ettei joudu illalla saunomaan ja etenkään nukkumaan saunassa.

Tänä aamuna lähdin siis miehen tai kanin herättämänä (juu, juu) vessaan ja upotin jalkani vesilätäkköön. Ehtaa vettä siitä vuotavasta liitoksesta. Hieno lattiarätti astia yhdistelmä ei ihan ollut mennyt putkeen tällä kertaa. Lattiarätti tai siivousliinahan se on, olikin hieman liian lähellä astiaa ja jopa sen reunalla, tehden tyhjennystä lattialle sen sijaan, että olisi toiminut vähäisen yli tulevan veden siepparina.

Mikäs sen hauskempaa kuin luututa jalat ristissä lattia kuivaksi ja puristaa vedet pönttöön. Viimeistelyt jäi kyllä pöntöllä käynnin jälkeen.

En siis saanut hoidettua kuin yhden puhelinasian eilen. Putkimies ei jotensakin päässyt soittolistalla eteenpäin. Osittain syynä oli se, etten tiennyt sopia milloin olisi tulossa ja sitten se, että yritin soittaa autokorjaamolle ensin saamatta yhteyttä. Tai siis kerran soitin sinnekin vain.

Muuten siis puhelin soi luvattoman paljon. Kuusi puhelua. Tekstiviestejäkin muutama. Tietää erittäin hiljaisia aikoja jatkossa, sillä kuukaudessakaan ei välttämättä noin paljoa....

@ @ @

Nyt kun liikuntatilanne ja mahantoimintakin on selostettu puhelinliikennettäkään tai lämmitysbingon sääntöjäkään unohtamatta, voisi siirtyä tuohon suorittavaan osioon ja olla edes viisi minuuttia jossain jotain tekevinään.