meni tämä vapaa.

Kaavin tuota pesuhuonetta, kun tytölle on tulossa yökuntiin sisarukset. No, vettä ei varmaan ole suihkussa käydä ilman että tulee ilmaa ja ja kun menin monta koneellista pyykkiä pesemään. Painesäiliö olisi taas tyhjennettävä.

Kaikki muu olisi kiinnostanut enemmän kuin mikään pesuhuoneen siivous. Muutakin pientä, kuten tiskausta, mikä tuntuu olevan meidän huushollissa ikuinen tiskaus. Juuri kun luulee, että nyt ne loppui, käännät selkäsi ja voilá taas löytyy joku pesemätön astia.

Tällaisiakin päiviä saa nyt olla, kun olen tavallaan ylimääräisellä lomalla. Ja pakko tässä on nyt yrittää vähän siistiä, ettei tarvitse ihan heti suursiivoukseen ryhtyä. Ja varsinkin kesästä tulee aika hektinen työn puolesta.

Oikeastaan nauratti tuo ohjelma, jonne ihmiset ilmoittaa saastaisia kohteita siivottavaksi. Oli tällä kertaa naispari pienen lapsen kanssa maalla ekologisesti. Juontaja sanoi, että luulisi asunnon olevan miesten huusholli. Aika sovinistista. Mikä helvetin siivousgeeni naisissa muka asuisi?

Ja sen minä haluaisin tietää, miten hiiret pidetään pois asunnosta. Sillä hiirten papanoiden löytyminen olikin sitten paha juttu.

Aivan noin huonossa kunnossa ei meidän kämppä ole, mutta siihen suuntaan. Kaikki syötäväksi kelpaava ja osa kelpaamatontakin menee koirien suuhun. Ja sama vaatteiden säilyttämisongelma näissä vanhoissa taloissa aina on. Ja kun tilat on pieniä, ei halua kyllä niitä enempää pienentää millään komerosarjalla. Ja meikäläisellä kun on vielä kauhea lastulevykomerokammokin...

Että näin tämä päivä nyt näyttää soljuvan ohitse, halusin sitä tai en. Onneksi ei ole montaa työvuoroa ja saan vihdoin oleskella ihan vapaasti ja toivottavasti tuolla ulkona, kun tämä aika nyt on mennyt tähän toivottomaan siivoamiseen.

Ja vaikka kuurasin kaksi päivää sitten lattiat, alkaa koirankarva nippuja löytymään lattialta. Pitäisi kai päivittäin tehdä jotain. Valitettavasti päivittäinen siivousaika menee ihan joka paikan tonkimiseen. Kuistia pitäisi kunnostaa kesäkuntoon. Nyt siinä pyöritellään, kuin terminaalissa ikään, lähtevää tavaraa. Jätteitä, varastoitavaa, kierrätykseen menevää jne.

Tekisi mieli jo heittäytyä päikkäreille, mutta tytön ystävät kieppuvat vielä tuossa menossa tuonne ja takaisin tänne. Jospa kävisin kanit ruokkimassa kanilassa, ikään kuin poissulkeakseni sen, että joutuu vielä tuonne ulos ennen huomisaamun töihinlähtöä.

Huvittavinta on se, että mieluilin kaalikeittoa, mutta en hennonut sitä keittää, kun ajattelin kaikkien yökkivän siinä lemussa. Joten söin riisikakkuja... onneksi ainakin nyt on täysi olo. Mutta nyt lähden niitä kaneja ruokkimaan.