Meinaan sitä ainoaa, minkä antoi toukokuussa. Kaikki apu kotiin, mitä suinkin saan.

No, tiedätte varmaan, ettei tänne kotiin kaivata enää yhtää karvaturpaa lisää.

Mutta olenkin seulonut elämästäni inhokkeja pois. Delegoinut. Suurin osa menee osastoviikolle: INR-määritys, hoitotarvikkeiden koonti kotihoitoa varten, reseptien uusiminen sekä kaikki mahdollinen ja mahdoton. Ja sieltä siirtyy sitten taksikuskin toteutettavaksi. Loput hoitaa avustaja.

Tai ainakin, jos kukin hoitaa osuutensa.

Osastoviikollahan tarkoitan tätä aikaa, jonka mies viettää pois kotoa, että minä muka sitten huilaan. Hui-hai.

Joten minä vähentääkseni taakkaa kirjoitan muistion kaikesta kotona tapahtuneesta hoitoonliittyvästä ko. aikana. Aina mahantoiminnasta, pikkuvarpaan kolotukseen asti.

Siihen sitten listaa, että vaippoja ja vuoteensuojia ja ja

Avohoidon tarvikkeet tulevat kotisairaanhoidosta. Mutta pliis, hoitakaa tavarat kokoon osastoviikon aikana ja taksin tuotavaksi. Tämä nyt toinen kerta ja koska edessä on lomaviikkoja auringossa ja seuraava jakso ties mielloin... lista oli jonkinmoinen - tai artikkeleita ei montaa, mutta määrät massiiviset.

Ilmeisesti liian massiiviset, kun osasin odottaa puhelimen eilen soivan, kunhan se hakuaika lähestyy. Taksikuski soitti. Että joko olen hakenut ne tavarat. Noup.

Sitten siirto sairaanhoitajalle. Ja käydään lista uudestaan, että mitä tarvii. Hän oli kyllä kysynyt aamuvuorolta, missä ne tavarat ovat, mutta nämä hyväkkäät epäilivät minun ne hakeneen jo ihan itse, kun missään ei näy....

Varsinaisia putkiaivoja. Eikö kenellekään tullut mieleen, ettei niitä näy, jos kukaan ei ole hakenut?

Tai minä oisin kyllä heti tuota epäillyt. Mutta onhan se kiva syyllistää minut, että niin innokas se omaishoitaja on, että haki varmaan sittenkin ne tavarat itse, sen sijaan että kannattaa ne taksiukkelilla ja tuottaa siinä kyydissä.

Että sellaisia jaksuja.

Ja ne ainoat tavarat, joita sairaanhoitaja kertoi olevan tulossa oli kertakäyttöiset patjansuojukset tai sitten ymmärsin väärin, kun niitä ei ole missään. Niitä olisi tarvittu kyllä siellä reissussa.

Että näin niitä jaksamisia tuetaan ammattilaisten voimin. Kiitos, kiitos.

@ @ @

Sataa edelleen. On niin hämärää, etten kohta näe täällä pimeässä kuin tämän näytön. Taidan mennä kuitenkin haromalla tuonne sänkyyn vielä pötköttelemään ja runoilemaan mielessäni avustajalle tekemättömien töiden listaa. Tiskit hän varmaan haistaa jo ovelta olevan liossa...

Minä luultavasti palaan vielä asiaan, jos en nukahda sitten ja nuku pommiin. Näin sellaistakin unta viime yön nimissä. Ja että avustaja hävisi yhtäkkiä jonnekin ja miehellä oli uusi halvaus menossa ja piti soittaa ambulanssi. Mutta en hädissä kyennyt kuin soittamaan mitään sanomattomiin numeroihin sen sijaan. Mutta sellaisiahan painajaiset ovat. Ei mitenkään mieltä ylentäviä.