Kun lähtee ei valmiiseen pöytään, joutuu katsomaan yllättävästi ruokaa mukaan. Ei riitä että ajattelee päivittäistavaroita (leipää, maitoa jne) vaan on varustauduttava kaikesta sellaisesta kuin suola ja sokeri alkaen. Eikä tikullakaan ole kiva persuuksiaan kaapia.

Eli edessä on muutakin kuin suunnittelua. Tänään on väkevän väännön päivä ja huomenna lähinnä pakkaamista ja ostamista.

Mutta ennen kuin tämä päivä on illassa, on tehtävä jotain.

  1. auton tyhjennys: en minä imuroi tai pyyhi pölyjä, mutta nostelen turhat tavarat mäkeen sieltä. Ja arvioin samalla tarvitaanko nesteitä sun muita aineita ostaa huomenna suurten hankintojen päivänä.
  2. kanihäkkien siivous: ei vaikuta kylläkään lähtemiseen, mutta kohtuullista tehdä sekin homma ennen lähtöä. Eikä homma ole simppeli. Kaneja on siirrettävä häkistä pois, että voi siivota kunnolla, joten aikaa kuluu siinä hommassa parikin tuntia. Lisäksi on mietittävä, miten poika saa ne kanit hoidettua parhaiten.
  3. kesäkukkien kastelu ja uudelleen sijoittelu. Ei tule onnistumaan tuollaisenaan kun tulee kuuma päivä kukat kuivuu karrelle varsinkin amppelissa. Varsinkin pojan hoidossa, joten nyt on kehiteltävä muita ratkaisuja. Ja aseteltava kasvit niin, että saavat sateella vähän vettä niskaansa, mutteivät uisikaan missään.
  4. olisi kyettävä todistamaan, että on vuokran mökistä maksanut.... eli kuitit ja kopiot mukaan
  5. pyykkiä on pestävä monta koneellista
  6. mentävä kohtuu ajoissa nukkumaan, sillä en tarvitse nyt univajetta lisää. Tänä aamuna vein tytön aamuvuoroon, muttei tarvitse hakea vasta kun huomenna iltapäivällä kaverinsa luota. Tämä ihanuus tarkoittaa sitä, että tyttö ei osallistu juurikaan näihin töihin, mutta tähän vierailuun oli kyllä (kai) hyvä syy
  7. suojattava sänky hyvin, koska koirille näyttää tulleen joulu tai juoksuaika... en uskaltanut pojallekaan puhua ennen kuin olin jo saanut hänet kotiin.
  8. kissanhiekatkin olisi kai ihan vaihdettava ja astiat pestävä, mutta voi olla että jää vähemmälle, jos en jaksa. Noi kanihäkit on tärkeimpiä.

Jos hellitän nyt listanteosta ja alan jotain tehdä pois listalta. Jotain.

 

klo 10.08 tilanne

  1. Auto on tyhjennetty. Kaikki peräkontista on pitkin heinikkoa. Vararenkaan kotelossa on ollut reikä, joten.... vettä on ja kosteutta. Vain aika näyttää, milloin kuluu puhki ja vararenkaan kotelo pettää.... voi tulla yllätyksenä sitten joskus kun rengasta yrittää vaihtaa.
  2. Häkkejä on jopa siirrelty parempiin paikkoihin ja homma on vaiheessa, johon saattaa jättääkin, jos aika loppuu kesken. Kynsiä olisi kyllä leikattava.... sitä en voi tehdä miehen kanssa. Enkä yksin ainakaan. Vain minä uskallan niitä pidellä sylissä ja siksi tytär leikkaa kynsiä. Mutta hänhän ei ole täällä.
  3. muut odottaa. Eivät ole edes levällään. Hupsis minähän valehtelen niitä että blogi heiluu.... siis vein tietysti ulosmennessäni korillisen pyykkiä ulos levälleen naruille.
  4. muut siis odottaa ei levällään ollen.

Tilanne siis kello 16.30

  1. Tavarat on kerätty levältään, paitsi pyykki, joka sai muutaman pisaran vettäkin. Heiniäkin niitin kanituksille, joten levältään kerääminen on menossa.
  2. Sen sijaan kävin itse levälleen. Nukkua lojotin reilut pari tuntia. Väsytti niin pirusti. Nyt yritän väsätä ruokaa, vaikkei ole nälkä, kun on vielä niin tokkurainen olo.
  3. Kukkien kanssa olisi vissiin temuttava ruoan jälkeen.
  4. Ja sen sisäkanin häkin meinasin kyllä puhdistaa. Siinä sitä onkin. Ajattelin vain odottaa, että ensin syödään ja sitten heilun, sillä häkki on kesäisin keittiön puuhellalla.
  5. Sen sijaan tuntuu oudolle ettei tarvitse sitä tyttöä hakea, jonka aamulla jouduin töihin viemään....
  6. sauna on kyllä lämmitettävä, sillä miehen hiukset ovat aika rasvaiset. Ja hyvää kai tuo tekee minullekin. Jos huomenna sitten jatkaisi pyykinpesuakin, kun se mamselli keksii kuitenkin, mitä kaikkea pitää vielä pestä.


  1. No, kaninpyllyä olen pessyt kahteen kertaan. Jostain tuntemattomasta syystä poju oli kuivattanut ensin yhden rypälepapanan ja sitten toisen ja ja .. enkä minä ole huomannut, koska sillä on stressin paikka jokainen minun tekoni. Ja stressi voi laukaista sen taudin ja ja ja
    ..... Joka tapauksessa hirveet ryynit oli persauksissa kuivuneena ja minä suhuutan käsienpesualtaan päällä hanasta vettä ja puristelen poikapupun persettä. jos tuo ei ollut varma merkki lomantarpeesta, ei sitten mikään. Kanin pyllyn pesu jatkui vielä senkin jälkeen kun häkki oli puhdistettu ja kynnet leikattu. Tuli valkoisesta valkoinen kani. Oikea taikurin pupu. Täh, eikö nämä kuulu lomalle lähtövalmisteluihin? Kumma juttu.
  2. Kesäkukat ja tomaatitkin saivat leikkausta osakseen. Kymmenen mansikan tainta sai tyhjän kaninhäkin päällensä. Naureskelin tätä ajatusta ja päätin sen kuitenkin toteuttaa ihan kurillani. Kyseessä on sellainen pohjaton kaninhäkki, jonka vain laskin mansikoiden päälle. Harmi vain, että marjoja tekevät taimet eivät ole ihan liki, joten osa jäi rastaiden ja muiden roskalintujen armoille.
  3. Koirat on ulkona rustoilemassa eli syövät rustoja. Kissat kiertävät kehää täällä ulkoilemassa tuolta kissalasta, jossa poika pitää pimeyttä ja kuumuutta. Ei tajua aukaista sitä ikkunaa, että vähän ilma vaihtuisi.
  4. Sauna on lämmite ja kohta sinne mennäänkin hyvin ansaitun päiväunien jälkeen. Sillä minua väsyttää taas. En oikeasti ole saanut fyysisesti niinkään aikaan, kuin olen tehnyt asioita, jotka haluan olevan kunnossa kun ylihuomenna lähden.
  5. Olen istunut tässä koneella googlen ohjelmalla karttaa kopioimassa tai nuotittanut matkaa pohjoiseen. Meinaan ajattaa tyttöä pikkuteitä. Olisi varmaan katsottava seuraavaksi löytyykö montakin huoltoasemaa, että saadaan bensaa.

Mutta nyt tämä postaus sulkeutuu tältä päivältä. Ja varmaan sulkeudun tuonne sängynpohjalle kunhan vain ensin siellä saunassa käyn.