Yhtä hurlumheitä töissä. Vaihtelevaa vastusta kotona ja nyt kun toimintakeskus on kiinni.... ahdistusta.

Ahdistus johtuu siitä vapaudenriistosta, kun se laitos meni kesälomalle. Eli kaiken kaikkiaan onnistunut kokeilu, kunhan vielä kykenen siitä ottamaan kaiken irti. Elokuussa tulee taas harjoiteltua lisää.

Työjutut sitten. Huh-huh. Henkisesti vajaita miehityksiä, joissa tunnen olevani aina vastuussa kaikesta. En ainoana koulutettuna hoitajana, vaan sinä helvetin tyhmänä hoitajana, joka tekee toistenkin työt.

Meillä kun sairaanhoitajat tekevät kaikkea siivoamisesta lääkemääräyksiin. Osastoavustajat no, joutuvat joskus hoitotöitä tekemään ilman vastuuta. Ja me keskikasti... me emme pääsääntöisesti tekisi mitään. Tai suurin osa meistä.

Ainoa ripeä toiminta, mikä on tasan taattu on kun omainen tulee kohti. Taaksepoistuminen on välitöntä. Voi vittu. Just niin. Se siitä omaisen kohtaamisesta. Ehkä taannoinen puhelinjupakkakin johtui siitä, ettei ollut haluja vastata omaisten visaisiin puheluihin. Hmmm.

Kyllä kai toimitaan silloin kun ei ole muita joille toimintaa nakittaa. Tai ainakin toivon niin. Ainakin useimman kollegan uskon vielä omaavan viisi senttiä selkärankaa siihen, mutta löytyy useampi hoitaja myös, jonka suhteen olen aika toivoton.

Yövuorot on takana ja olo on tutun kohmeloinen. Tänään kuitenkin tein uroteon käydessäni Naarajärvellä hakemassa pakasteleipää itselleni. Ja muillekin tietty. Sen jälkeen olinkin kypsä taas nukkumaan.

Ristiselkäni on ollut tulessa. Ergonomia on taas unohtunut ja skoljoosi riivaa. En uskalla helpottaa selkärangan tuskaa enää kuljettamalla tennispalloa rankaa pitkin, sillä siitä seurasi massiiviset iskiaskivut taannoin. Ilmeisesti osui enempi hermon päähän kuin rankaan.

Hei ainakin on rankaa jäljellä, kun kerta on kipeä.

Tämä kipeä ranka vain estää pitkälliset unisessiot, jotka olisivat kuitenkin tarpeen. Joten tänä aamuna turvauduin ihan Burtonin viehätysvoimaan ja sain pari tuntia lisää horisontaaliasentoa varten. Joko vertikaali tai Burton. Niin paha oli tilanne aamulla.

Lisäksi olen alkanut unohtaa pergolaattorini päälle. Ja siksi eiliset kahvit maistuivat palaneelle. Siis edellinen lämpöennätys pannussa maistui, kun en ollut sitä hyvin puhdistanut. Vain huljauttanut. Että sekin vielä.

Nyt Banzuke tauko.