Siis koko päivä on mennyt siirrellessä kirjaa ja toista ja kolmatta.

Kun sain siihen vaiheeseen homman, että työnnän vain sängyn paikalleen, olinkin jättänyt kolme milliä liian lähelle sen jo täyttämäni kirjahyllyn sitä kohtaa, jossa piti tököttää se uuden elämän lainelauta eli sänky. Auts.

Onneksi osasin vipuvartta käyttäen nytkäyttää kirjahyllyä viisi milliä kaakkoon mikä auttaa meikäläistä vaakkoa. Ja sain sen sängyn kohdilleen. Mutta sitten alkoi hyydyttää.

Koska ongelmia on aiheuttava monen exän tekemä huonekalu... ei niitä kannata sijoittaa mihinkään pyhitettyyn kohtaan tai käyttöön, vaan ne vain pyörivät ja hengailevat ilmeisesti varpaitteni kanssa lähinnä - auts, auts - joten en tahdo hahmottaa mikä voisi mahtua minnekin jos vain nämä pyhittämättömät huonekalut siitä häviäisivät.

Ja kun edelleen kuntoiluvälineeni eli kuntopyörä ja isokokoinen crossari on jonnekin sijoitettava tässä huoneessa... hmmm. Ja niilläkin näemmä pahemmanlaatuinen karvanlähtö kasoista katsottuna. Ja ovat pirulaiset ulkoilleetkin ja tuoneet hiekkaa sisälle...

No, nyt ne monsterit katsovat telkkaria. Minä katson telkkaria sitten niiden vempaitten välistä tai lopetan telkkarin katsomisen ja katson esim. Tunturi-kuntopyörää. Niin se menee tällä kertaa ainakin siihen asti kun saan lisävoimia vaihtaa niiden paikkaa.

Sauna jää lämmittämättä. Ja muut huoneet sekoittamatta. Viisi vuosikertaa Aku Ankkoja odottaa laatikkoa, joka on matkustellut Suomea halki... ja päätynyt nukkekodin alle. Tyttö ottaa ko. kotinsa omiin tiloihinsa. Unohdin vain kysyä, että minä päivänä. Joten laskettiin se väliaikaisesti juuri sen pahvilaatikon päälle, jota siis tarvitsisin. Niille Ankoille.

Nukkekoti puolestaan lähti traumatisoituna kissojen huoneesta. Toinen kissoista keksi kiivetä nukkekotiin kurittamaan siellä säilyttämääni vessapaperirullaa. En käy kissojen laatikolla tarpeillani, eivätkä kissatkaan pyyhi takamuksiaan, mutta joskus on ykät jäänyt lattialle ja papru on kyllä tarpeen. Samoin yleispuhdistusainesuihkepullo... kivan lyhyt sanahirviö.

No, vessapaperirulla oli silppuna nukkekodissa ja kissa katseli kodin ikkunoista kissakaveriaan. Huomasin, että tapettia oli nyhdetty myös, joten evakkoon ennen kuin tapetitkin ovat säpäleinä.

Ja jottei asia pääsisi unohtumaan, ettei minulla ole Akuille laatikkoa, törmään aina keittiöön mennessäni laatikko-nukkekotitorniin kapeassa eteisessä. Ja jos yritän ohittaa rakennelman, kompastelen kengissämme. Hermot ovat hieman piukalla. Piuuuuuh.

Mutta homma etenee. Huomenna joudun jatkamaan tässä huoneessa ja huoneita siivottavaksi on vielä neljä, jos en kissalaa ala siivota enempiä. Onneksi vessa on pieni, mutta sekin on likainen.

Viikkosiivouksen varsinaisesti ajattelin tehdä vasta ensi viikolla yövuorojen jälkeen. Siis kun se miniäkokelas tulee käymään ensi viikonloppuna. Täytyykin lähteä irvitselemään peilille pelottavia anoppi-irvistyksiä... minun poikaani mokomakin hempukka.... näyttäisikö keskariakin vahingossa silmälasitkin kun tuppaavat liukuvan sopivasti nenän vartta alas. Kokeilkaa ihmeessä, miten kätevää näyttää keskaria pomolle....