Yövuoro lusittu. Ja unetkin olivat just parahultaiset ja heräsin uuteen päivään klo 15.15. Loppujen lopuksi aika hyiseen sellaiseen. En tosin vaivautunut kaivamaan verhon alta lämpömittaria esiin, pelkkä näppituntuma riittää kyllä tällä kokemuksella.

Joten kun olin onnistuneesti nukkunut peiton alla lämpimässä, mitä sitä kauhistelemaan. Etenkin kun myönnän ettei aivotoiminnassani ole kovinkaan paljon kehumista.

Ennakoin kylmyyttä herätessä, joten päätin laittaa vanhan lituskaisen lämpötyynyt selän kohdalle. Laitoin sen jo heti kotiin tultuani ja sängyn avattuani. Ja koska minua jo kummasti puistatti olin isontanutkin jo sitä kerran. Ja tyytyväisenä pyörin vaivalloisesti lämpötyynyn päällä lämpimässä, etten saisi tyynyä rullalle.

Tuli sitten yökkösen aamu ja ryhdyin tohkeissani katkaisemaan virtaa... Ihmettelin kun näytti olevan kakkosella, josta päättelinkin, että isonsin sänkyyn mennessäni. Mutta siitä se riemu repesi kun tajusin, ettei laitos ollut edes seinässä. Eli sellaiset uskomuslämmöt tällä kertaa....

Toisaalta herättyäni huomasin, että päätä jomottaa. Ja olen sitten tässä toikkaroinut parisen tuntia ja ihmetellyt sytytyksen aikoihin ilmestyneitä valokiemuroita oikeanpuoleisessa silmässä. Eli mitä hittiä se tämä nyt on. Niitä roskia kun on ollut iän kaiken minun silmissä, muttei tällaisia lähinnä valojuovavinkuroita ja vain toisessa silmässä.

Aikani pähkäiltyä päädyimme tytön kanssa epäilemään migreeniä (mieluummin kuin niitä muita AVH-juttuja). Verenpaine on kohtalainen ja otin beetasalpaajan vasta herättyäni, joten oikein ei tässä muuta pysty epäilemään kuin suurempaa migreenikohtausta. Ja siksi heitin gramman paracetamolia naamariin, josko sillä olisi vaikutusta.

Vartin päästä valokiemurat hävisi. Nyt seurataan tilannetta ja mennään töihin, sillä siellä on apu lähempänä kuin täällä, jos jotain tulee.

Jos kyseessä on migreeni, saan hyvän ennakkovaroituksen jatkossa. Tai sitten on kyseessä on väsymyksen efekti tai se aivoverenkiertohäiriö. Tai ihan oman näköinen sikainfluenssaoireyhtymä...

Nyt lähden tästä vaateriin kuuntelemaan musaa ja annan silmien levät hiukan. Töllökin jostain syystä päätti hiljetä. Lienee tuo katvealue taas vaikuttamassa elämään ja etenkin säätilat.