Että pitäisi taas tehdä töitä täällä. No, eilen otin rentouttavaa ylenmäärin. Ei liikaa kun en sammunut enkä kärsi mistään tänäkään aamuna, mutta relaksoivaa oli kyllä ja nukuttu on.

Kiukaan kuukuppi on hakattu taas kerran kiinni. Eilen oli vähään aikaan viimeiset turkkilaiset löylyt... yöks. Kivet on vielä latomatta ja hormi kiinnittämättä, kun ajattelin, että josko jotain keksisin tuolta pajasta sinne estämään jatkossa kupin irtoamisen.

Lamppu on vielä kuistilla vaihtamatta. Siihen ryhdyn vasta kun on ensiapu paikalla eli tytär herännyt. Ja sikseen, ei täällä pakkasta ole kuin yhdeksän astetta, mutta pitää lähteä sahaamaan puita liiteriin ja sormet pirulaiset jäätyy aina siinäkin hommassa, joten turha näitä sormia on jäädyttää ennen liiteriin menoa.

Laitoin tiskialtaallisen astioita likoamaan. Siinä onkin sitten hyvä käydä lämmittämässä liiteristä käsiään aina puiden tuontimatkalla....

Aamupuuro on syömättä. Jahkailen nyt vain, että syönkö heti vai kohta. Luultavasti heti.

Tuhka-astia on ihan täynnä, se pitää kipata jonnekin, että saa tuhkaa vajutettua uuneista. Sitten on kompostiasiat hunningolla. Pitäisi saada vaihtoehtoinen astia ko. hommaan, sillä jäi astiat tyhjentämättä hyvän sään aikana joten ne talvea ei riitä mitenkään....

Mutta se puiden sahaus uuvuttaa jo nyt, mutta ei auta, sillä yövuoroihin olisi illalla tarkoitus mennä ja puita pitää olla sisällä, kun lämmitettävä on sinäkin aikana. Kai.

Mutta nyt syömään.