Siltä tuntuu. Ei ajallisesti päättää, vaan saada lähinnä tarpeekseen -osastoa.

Hyökkäsin keittiöön innolla. Puuroa keittämään näet.

Sitten tiskasin ja liotin astioita siinä samalla ja hyökkäsin turhan innokasta näytellen laatoituksen kimppuun seinällä. Kädet eivät vain tykkää tuosta asennosta. Ja vielä vähemmän katon pesusta. Mutta sitäkin tuli kokeeksi riipaistua, joten nyt se on joten  kuten käytävä läpi loppuun asti.

Mutta jos kattoa pesee on tyhjennettävä astiakaapin päällinen jauhoista ja muista hiutalepaketeista. Meillä on matalat 60-luvun astiakaapit näet. Ja sinne päälle laitoin joskus silloin evakkoon komeroihin pesiytyneiltä höttiäisiltä. Kai niitä on jo tuollakin - kaapin päällä. Huoks.

Ja jos ottaa kaapin päältä on ehkä syytä tyhjentää kaapin alla oleva tiskipöytä... siitä tämä päätelmä: joulusiivous. Eikä ole vielä edes marraskuu.

Katsoin muuten niitä ikkunaverhoja, jotka kirpputorilta mukaani tarttui... siis voi laittaa jo aivan hyvin. Hyvinpä voi. Ja laitankin. Vein ne ulos pakkaseen tuulettumaan. Vaan tuli mieleen, että pitäisikö pestä ikkunat vai hakisko autosta jääraapan? Hmm. Keittiössä on pestävä, muualla olkoon ja odottakoon vielä. Ja voinhan aina kuvitella muuttavani ensi vuonna. Pelastava ajatus ja mielikuvaharjoite tarjoaa lukuisia tekosyitä saamattomaan mieleeni.

Piti tulla tänne koneelle riiputtamaan käsiä alaspäin. Siis sen verran otti koville tuo seinän piinttyneen lian irrotus - ja se tehokkaan irrotusaineen pistävä tuoksunosa pyörryttää. Se tuntuu tarttuneen päälläni olevaan fleece-pusakkaankin.

Ja todennettua tuli myös se seikka, että lämpö nousee ylös. Jos siis paleltaa, kannattaa nousta ylös ja vieläkin ylemmäs. Minä raakuilin puuhellan päällä ja siellä oli lämmintä, joskin varmaan itsekin tuotin jonkin verran lämpöä hikoillessessani laatoituksen kimpussa.

Pieni kierros lehdistöön ja muuhun mediaan antaa eväitä tyhjentää tiskiallasta.

(Koirani huokailevat melko äänekkäästi ja täysin mielenosoituksellisesti. Ei valjennut lenkkiaamukaan tänään. Ei makkaralenkkiä mutta ei kävelylenkkiä taas aikoihin. Ei kerkee. Miniä tulee, olenko valmis? Koskaan? En. )