http://www.helsinki.fi/jarj/symbioosi/kierratys/vahentaminen.html

Ylläolevasta linkistä löytyi tällainen enempi käsityövinkki hedelmäpussin tekoon. Alkoi naurattaa, kun mietin tuota, jos tunkisi jauhelihan paketista kaupassa tuollaiseen.... eli en vielä päässyt ihan olennaiseen. Toisaalta hyvät ihmiset, eikö nykyisin omenat ja appelsiinit ole valmiiksi säkitetty verkkopussiin? Ja onpa ollut aika lystiä arpoa sieltä kunnon erää itselleen. Välillä on ollut hedelmät enempi saattohoidossa kuin syötävän hyviä. Ja varoitanpa vain puristamassa kunnon toteamiseksi. Tuli aika mösöt mehut sormille. Sen jälkeen ei ole huvittanut kuntoja kokeilla. Ja vähän on tullut hedelmiä ostettua.

Ohjeet hedelmäpussin ompeluun:

Yhden pussin hinta on max. euron, mutta kierrätysmateriaaleja käyttämällä se voi jäädä vain muutamaan senttiin! Pussi kestää vuosia, ja sitä voi käyttää myös pesupussina. Tarvikkeet yhteen pussiin (tosin pusseja kannattaa ommella useampia sarjatyönä):

  • 30 x 60 cm pala valoverhoa, hyttysverkkoa tai muuta läpinäkyvää kangasta. Näitä saa myös kirpputorilta halvalla! Kangas ei saa olla liian liukasta, jotta hintalappu pysyy kiinni.
  • 70 cm paksuhkoa nyöriä (saa lähes mistä tahansa kangaskaupasta, n. 0,50 euroa/metri)
  • tavallista ompelulankaa
  • hakaneula
  • noin 10 min. aikaa
Hedelmäpussin teko-ohje

1.) Huolittele kankaan reunat siksakilla. Taita pala kahtia (kuvat A ja B) ja ompele sivusaumat noin ½ cm saumavaroin. Päättele saumat huolellisesti alussa ja lopussa.

2.) Taita yläreunaan nauhakuja, jonka leveys on n. 1,5 cm (kuva C). Ompele nauhakuja, mutta jätä loppuun aukko nauhan pujotusta varten. Päättele huolella.

3.) Pujota nauha hakaneulan avulla kujaan, solmi päät yhteen. Käännä pussi oikeinpäin. Pussisi on valmis!

Muista huolitella ja päätellä kaikki saumat hyvin, koska pussi joutuu kovaan kulutukseen. Pussia on hyvä käyttää välillä myös pesupussina - näin se puhdistuu itsekin. Jos hintalappu ei tahdo pysyä pussissa, voit ommella pussiin pienen (10 x 10) palan muovia, esimerkiksi kansion muovitaskusta leikatun. Siinä lappu pysyy hyvin, ja se on helppo irrottaa.