Että aivotoiminta lakkaa tyystin, kun töihin joutuu useaksi vuoroksi perättäin. No, sitä toimintaa yrittää sitten siellä töissä antaa. Mutta kun kotiin tulee on olo jo niin messevä, että aivot killuu kuin hyytelössä ja aamuisin herää jyskyttävä migreeni, kiitos pitkien vapaitten aiheuttaman vuorokausirytmin muuttumisen.

Eilen illalla syötyäni istuin tirrittämässä koneella miten japanilaiset nolaavat toisiaan mitä erilaisimmissa peleissä. Vapaaehtoisesti menevät nolattavaksi. Kysymys kuuluukin, että onko heidän täydellisyyteen pyrkivä kulttuurinsa vaatinut tuollaisen veron? Raskas työ raskaat huvit. Vaikka kieltämättä nauratti laskettelurinteen päälle rakennetun saunan keppostuoli. Ukkelit laittoivat kolikon hierontatuoliin ja joutuivatkin hieronnan sijaan menopeliin pitkin rinnettä. Tuntui kyllä aika vaaralliselta.

Ehkä tämä masokistinen katseluni juontaa siihen samaan syyhyn, että on pakko unohtaa tämä oma paineellinen elämä. Sehän nähtiin vuosia sitten kun vielä opiskelin. Olin suorittamassa elämäni pahinta painajaista ensimmäistä kenttäjaksoa päiväkodissa. Sain täitäkin sieltä ja osittain siksi koko esitys oli osaltani floppi. Katsoin Huippumallit haussa SEN TÄHDEN, että jollakin oli varmaan yhtä kurjaa saada kuulla näyttökokeensa tuloksia.... enpä ole sen koomin katsonut ko. sarjaa. Nyt siis japanilaisia kepposia...

Jos siis olosi on kurjaa, valitse googleen hakusanaksi human tetris tai valitse youtube suoraan ja sama hakusana. Sivu näyttää muitakin samantapaisia linkkejä ja lähes tulkoon kaikki japanilaiset jutut käyvät oman itsetunnon kohentajina - tai ainakin eräät saavat aikaan hervottoman naurun.