Yksi lempiharrastuksistani on yllättäen kevätpurojen teko. Rinnetontti tarjoaa siihen hommaan kohtalaisen erinomaiset olosuhteet. Sen kun vain vetää pientä painaumaa, johan alkaa vesi juosta purona. Vaan miten asetella uomat maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi?

Oikeastaan lähdin ruokkimaan kaneja, mutta tuli pakotettua harakanpesä operaatiota, syystä että pariskunta innoissaan on raatanut vuorotta risujen kanssa töissäollessani. Raahasin tuijien sisään ns. lihalaatikon eli muovisen ison laatikon, joka toimii tukevana seisoma-alustana. Vaan eipä riitä vieläkään, mutta sentään parempi. Ehkä ylihuomenna laitan siihen ämpärin vielä, niin sitten voikin ulottua ylimpiinkin risuihin, vaan pysyäkö siellä vakaasti vai eikö?

Sen verran hoksin, että keräsin oksat talteen säkkiin, vaikka enpä luottaisi harakoihin kykyyn rakentaa muusta kuin hienoimmista valituista oksista lähiympäristössä. Toivottavasti tämä toimenpide tehoaa pesimisvimmaisiin lintuihin ja huomaavat työnsä tuhoutuvan takuuvarmasti, joten hakeutuvat edes sadanmetrin päähän.

Huoks. Mitäpä ei vuorotyöläinen tekisi unensaantiaan turvatakseen? Jos vain löydän pitkävartiset oksasakseni, päsäytän pesää kannattelevat oksat surutta poikki.