Ihan oikeasti!

Minullehan ei siis tule sanomalehtiä ja olen enemmän netin ja sen nettilehtien varassa. Lehdestäpä luin, että muurahaiset tulevat sisälle. Käännähdin katsomaan ikkulautaa - ja niin oli tapahtunut. Mauriaisten armeija siellä tuli peräkanaa kuin  Sakkolan kuuluisat porsaat. Tästä on nyt parisen päivää. Mutta että osasivat sen noin tarkasti lehdessä kirjoittaa.... sitä minä vieläkin ihmettelen.

Tiedän niiden aikeet. Jokin kukkaruukku vallataan. Sinne tehdään kevät asunto. Siis ruukut hitoille ja jätetään sellainen ruukku, jonka saastuminen ei haittaa. Amaryllis. Se tyttö kukki komeasti ja toimii oivana mauriaisten kevätmökkinä kuten viime keväänäkin. Kevätmökki ja Amaryllis joutuu sitten ensi kuussa viimeistään kukkapenkkiin tai puun juurelle tai Viiruhelpi-penkkiin kesää viettämään. Takaisin luontoon.

Entäs se kapakka? Joskus kun suutun ostan niitä muurahaiskarkotteita. Yleensä yritän sovitella perustamalla juottolan. Säilyketölkin kanteen loraus siirappia. Pitää joskus mökkiläiset pois keittiöstä ruoanhausta. Juottolan siitä tekee se seikka, että osa tarttuu auttamatta siirappiin. Ei sitä suotta sanota, että ahneella on paskainen loppu.