Syynä tuo hoidettavani. Eli ihan ikioma puoliso, joka on siis nyt vaikeavammainen ja välillä älykkyydessään tasoa viisi vuotta. Pidätyskyky vaurioitui näemmä pysyvästi toisessa aivoinfarktissa, joten meillä tuota vaippashowta on riittänyt ja tulee riittämään. Ja kusta joka paikassa. Kun ei pysty pidättämään, ei aina puhumaan, eikä ainakaan ajattelemaan loogisesti, on vaipanvaihdotkin suoritettava suihkunurkkauksessa.

Kyllä hän käy vessassa. Yleensä osuu pönttöön, mutta neljännes ei sitten millään. Ja siivoaminen ei häneltä loogisestikaan onnistu. Eli seuraava joka sinne erehtyy on kirjaimellisesti kusessa. Ja jos itsellä on kova hätä, pitää malttaa, että siivoaa ensin pöntön renkaan, jonka mies voisi aivan hyvin itsekin nostaa. Mutta kun se vaatisi sitä loogisuutta.

Että näiden paljastusten jälkeen varmaan ymmärrätte, mikä tässä kotona hoitamisessa tökkii eniten. Ja kun hidaskausi on, ei onnistu mikään. Puhe ei tule ulos vaikka kuinka odottaisi. Joten vessaan ei voi auttaa sängystä ylös, sillä silloin myös nuo siirtymiset, lähinnä nousut ja laskut ovat kinkkisiä. Joten tulee pyykkiä joka päivä.

Ja kun maha toimii se toimii. Ei onneksi joka kotilomalla, mutta kyllä niitäkin kertoja sattuu, kuten tällä kertaa. Mies itse ei tunne, että puolilitraa kuraa on vaipoissa. Sen kanssa kun makoilee tuntitolkulla, se kura on muuttunut lantanaamioksi ristiselkään asti. Ja sitä kun rapsuttelee pois ja mies itse ei ymmärrä mitä tehdä, tulee mieleen kyllä AVIOERO ja potenssiin sata sekin. Niinä hetkinä ymmärrän, miksi eräät eroavat sairastuneistaan puolisoistaan. Ymmärrän liiankin hyvin. Ja perkele, että minä silloin heitä kadehdin. Sen yritystoiminnasta jääneen 60 000 euron kanssa rapsutellessani paskaa miehestäni.

Ainoa lohtu on, että tunne ei jää pysyväksi. Mutta olisipa tosi hauska vaihtaa ajatuksia eroon päätyneiden kanssa. He ovat todella yksin päätöksensä tehtyään.

Plääh. Onneksi olen  menossa jo yövuoroon, pari päivää ilman hoidettavaa omaa miestä. Vain käppyräisiä papparoita ja mummeleita. Eri asia. Arvostettua työtä, josta maksetaan riihikuivaa rahaa. Pthyi. Pakko sylkäistä sädekehälle ja yrittää hinkata sitä seuraavaa kotilomaa varten.... kuntoon.