Valmis päivällinen odottamassa töistä palaavaa. Ehei. Mies ei ollut homman takana, vaan se ylistetty avustaja, joka reppana sekin ihan uuvuksissa tämän työputken vuoksi. Mutta tuntuu tuota energiaa riittävän. Enemmän kuin minulla.

Jauhelihasoppaa maha täynnä. Päivällisunista ei vain tullut mitään, kun piti katsoa Elämää Ballykissangelissa. Kokonaan, eikä siten kuin tapanani on. Eli tapanani on nukahtaa kymmenen minuutin kuluessa ja herätä viimeiselle kymmenelle minuutille. Tulee juoni selväksi ja ratkaisu. Hyödyn maksimointia kerrakseen. Mutta siis nyt piti katsoa koko jakso.

Ja unet jäi väliin. Sauna on lämpiämässä ja nyt olisi hiukan odoteltava. Kirjoittaminen tänne ei ole viisasta, sillä olen niin väsynyt työstäni, että senat menevät sakaisin.

Aamulla ajaessani töihin mietin taas kerran elämääni. Lempiaihe, juu. Analysointi sujuu. Keksin jotain nerokasta ajatuksenpoikasta, mutta eihän se pysynyt työajan päässäni, vaan nyt lyö tyhjää ja kovasti.

Huomenna lähdemme isoille kylille, joten aion ostaa pari lekaa kotiin. Ihan kirkasta, jotta joskus voisi ottaa pikkulasillisen. Nytkin tekisi terää. Joskus pari vuotta pelkäsin jopa mahdollisuutta, että voisin muuttua alkikseksi. No, tällä hetkellä voisin sanoa, että olen liian vastuuntuntoinen. Ja minähän olen töissä tavallaan 24/7, joten ihan ei taitaisi onnistua, vaikka syytä suruun juomiseenkin on.

Lupaan siis valvoa tissutteluani. Siis oikeasti. Tuskin esim. yhden lasillisen ottaminen päivässä voisi olla tilanteessani pahasta, jos se rentouttaa minua edes vähän. Sitten kun lasillinen ei riitä ja siitä tosiaan tulee jokapäiväistä, lopetan koko jutun. Ja nyt muistutan, etten voi juoda mitään oluita, lonkeroita enkä siidereitä, viinejä tai lihottavia likööreitäkään, sillä saan joko kankkusen lasillisesta tai oksennan viinit jo lasillisen jälkeen tai olen vain allerginen viljalle. Siksi siis kirkasta.

Hmmm. Ehkä olisi viisasta lopettaa tämä pohdinta. Olkoon tämä nyt kuitenkin julkista, että tulee minusta kuva suuresta filosofista ja analyytikosta. Aiheena oma juomiskäyttäytymisen perusteet I.