En minä tahdo nähdä tätä omaa kirjoittamaakaan tekstiä. Ihmettelin, että mitä ihmettä tonttuja.... viime postaus siis. Sitten versio: Olenko ainoa joka ei tahdo nähdä tätä pientä tonttia.... hlvtt Ja tarkoitin alunperin tuota kojelautaosaa, en omaa tekstiäni. Mutten minä näe kunnolla sitäkään.

Ctrl ja + kehiin ja mikään ei sitten fraameissa olekaan kohdallaan.....

Menin nukkumaan ajoissa näin yövuorojen jälkeen katsottuna. Jo ennen puoltayötä eli 23.30 maissa. Ja heräsin kuuden jälkeen. Tällä kylällä alkaa työmatkalaisten vaellus silloin. Autojen valot näkyvät ja äänet kuuluvat hyvin näin pakkasella.

Odotin, että pakkasta on paljon, sillä sisälämpötila on taas laskenut 16 asteeseen yöaikana. Vaan saman verran oli pakkasta ulkona kuin oli lämmintä sisällä.

***

Aikani pyörittyäni sängyssä kuuden jälkeen, kävin vessassa ja takaisin pehkuihin. Vaan unet oli menneen talven lumia. Iltainen suunnitelma siis toteen ja keitin kahvit ja kannoin ne kissalaan. Siellä kissojen keskellä join kahvit ja kiskoin riisikakut sekä katsoin aamutelevisiota. Koirat kyttäsivät portin takana.

Kun koirat pyysivät ulos päästin kissat ulkoilemaan eli tutustumaan muuhun asuntoon. Arempi kissa ei vieläkään uskalla kuin pyörähtää keittiössä ja eteisessä. Mutta toinen raakuilee joka paikassa. Vessanpöntön kansikin on laitettava kiinni. Pesuhuoneen ovesta puhumattakaan. Nyt kun pesuhuoneessa on viemärit auki ja putkimiestä on levitetty joka vesireikään.

 ***

Tulet on pidetty kahdessa uunissa. Takka ja leivinuuni on lämpöisinä. Ehkä se siitä taas huomisiltaan viilenee. Olenhan menossa taas yövuoroon, joten lämmitykset on varmaan ajankohtaisia korkeintaan huomisiltana, joskin en jaksaisi ajatella silloinkaan muuta kuin töihin menoa.

Tiskausta on pari altaallista suoritettu. Pyykkikone näyttää toimivan ja nyt on pyykkivuori jo jonkinlainen, joten pakko pyörittää tauotta, jos vaan vesi poistuu viemäriin....

Ulkona on aamurusko, joka näyttää kylmemmältä kuin onkaan. Haaveilin lenkistä siis kävelylenkistä tänäänkin, mutta turha on nyt lähteä minnekään, kun näitä hommia on kotonakin ihan riittävästi. Sitäpaitsi eilinen kävely tuntuu vieläkin näin huonokuntoisessa kehossa.