Vaikkei sillä Rh:llä olekaan tässä tapauksessa mitään tekemistä. Tai onhan se minussa. Mutta. Jo toinen yö joka menee ihan perseelleen.

Olen nukkunut max tunnin pätkiä. Herännyt päänsärkyyn, joka juilii juurestaan eli niskahartiaseudulta.

Kun kahteen mennessä ei ole unta tullut, vaikken piehtaroinutkaan vuoteessa kyljeltä toiselle.... on otettava jo päänsärkyynkin lääkettä. Olen ajatellut jo vuorokauden vatsaani. Ei siis ibuprofeiinia. Ei siis pysyvää iloa paracetamoolilla.

Kun mies mönkyää vaivalloisesti ja kuin hidastettuna ylös sängystä vessaan mennäkseen, havahdun makeasta unitilasta. Syvää, hyvää unta... ja kaikki veks.

Eikä siinä kaikki, kuten mainoksessa sanotaan. Tajuan, että en voikaan jättää miestä vessaan nuokkumaan määrättömäksi ajaksi kuten tavallisesti uneni turvatakseni, vaan minunkin on päästävä vessaan.... voi ... ja lämmin maito. Eli sellaista huutelua vessan suuntaan. Viiden minuutin päästä lähden fyysisesti ja ukko seisoo kädet seläntakana lavuaarin vieressä. Ei juurikaan kiinnosta on pesusessio edessä tai takana vaan tempaisen äijän pois vessasta.

Takaisin tullessa vessasta, mies on juuri saavuttanut kiihtyvyytensa kattonopeuden ja suoriutunut tuon seitsemän metrin matkan sängyn viereen. Eli vuoteeseen pääsy vienee vielä viisi minuuttia, jos siis ei tökkää johonkin mielikuvitukselliseen asentoon alaslaskuvaiheessa.

On vaikea ymmärtää öisin/päivisin sitä, ettei mies tee tahallaan jne. Oma pää halkeaa väsymyksestä ja päänsärystä ja aamu tulee kuin noutaja, ennen kuin kerkiää kissaa sanomaan. Ja niin tulee taksikin, joka olettaa matkan jatkuvan portinpielestä rivakassa tahdissa neuropsykologin luo lähikaupunkiin.

Päätelmä

On yritettävä perua yövuoroviikot, jos niitä ei ole jo listalla. Plan B kehiin. Minä en jaksa.

Arvio

Tuota, olisiko viisainta painua uudelleen pehkuihin vai meneekö yöunet? Huomennakaan ei saa nukkua myöhään, sillä uusi avustaja saapunee, enkä aio olla sylkiposkiasennossa pää tyynyn alla. Ja kun tätä hemmetin kämppää olisi hieman siivottava, sillä huomenna ei kerkiä ja sitten alkaa jo tosi toimet ylihuomenna.

Taidan kallistua nukkumaan. Jos jaksaisin sitten päivän päälle ihan oikeasti siivota.