Sain tietää maanantaina sellaisen pommin liittyen työhöni, että jollei tyttäreni olisi ollut kotona ja jättänyt puhelintaan eri huoneeseen ollen siten kykenemätön vastaamaan tarkastussoittooni, olisin kaiketi liidellyt iltavuoron käytäviä pitkin.

Pommeja on siis hyviäkin. Ja koska kyseessä on suuren luokan salaisuus en suin surminkaan voi täälläkään sitä vielä paljastaa. Mutta jos homma totetutuu, koituu siitä minulle hyvää.

Tytöllä puolestaan on nyt vaikeaa tuon allergiareaktionsa kanssa. Päiväkodissa kun pitäisi olla ulkona ja siellähän sitä siitospölyä on runsain mitoin hengiteltäväksi. Joten kotona ollaan täällä kuin pommisuojassa, sisätiloissa rukoillen sateita laskemaan määrää edes vähäsen.

Siksi tuo tarkistussoitto, kun näin ambulanssinkin lähtevän, että onko hakemassa tyttöä vai ... Kunnossahan se sitten oli, mutta tosiaan puhelin ihan eri osassa rakennusta kuin hän itse.

@ @ @

Vietän nyt tavallaan ensimmäistä vapaatani sekä hoitotyöstä että omaishoidosta. Siis mieli on sekaisin pommista ja sitten se on täynnä tekemättömiä töitä. Tiskaus jatkuu tietenkin, mutta murheet ovat ihan oikeaa luokkaa.

Nastarenkaat on vaihtamatta. Ja en kehtaisi enää soittaa korjaamollekaan. Eilen olisin soittanut, mutta akku oli lähes tyhjä. Naamaansa en aikonut kovinkaan korjaamolla näyttää, vaan jättää vain auton siihen sovittuna aikana.

Ongelmia on tuottanut myös se, etten saa niitä renkaita auton kyytiin. Ja pysyykö niissä ilmakaan, kun jäi sellainen kutka syksyltä, etteikö jokin niistä renkuloista mulle vähän temppuillut.

Toinen tekemätön työ on hakemusten täyttö Kelalle. Ja hakemus virkistyslomalle miehelle ja avustajalle Hossaan. Tuossa ne pyörii ja jäävät varmaan viikonloppuun. Toisin kuin renkaidenvaihto toivottavasti.

Sen lisäksi tytölle autoa kaupitellut taksikuski on kaiketi jäänyt työttömäksi, eikä minulla ole hänen numeroaan. Hmm. Ja kun en soittele tuntemattomiin numeroihin... (alushousuja, sukkia ja Omega3) kannan nyt puhelinta mukanani kuin muistihäiriöiset turvaranneketta. Ääh, menen tiskaamaan altaallisen.