Voimat meinaa.

Kun olin iPodia lataamalla saanut koneeni juntturaan, voikin lähteä kirjaimellisesti paskan mättöön. Eli siivosin navetan kanien häkit. On tehtävä tilaa huomiselle ruokamäärälle. Mitään enemmän pilaantuvaa ei voi laittaa, mutta kuivaa heinää ja oksia ja lehtiä (Tekniikan Maailma ja ja ja ) siis lähinnä puiden lehtiä.

Sitten vein kottikärryissä majailleet autotarvikkeet peräkonttiin. Kävipä niin, että ostamani öljykannun korkki vuoti, kun kanisteri pötkötti kyljellään.... Nyt kuitenkin on tavarat huomista reissua varten palautettava sijoilleen.

Ja sitten tulin sisälle huilaamaan ja ylistämään palaavia voimia. Kunnes huomasin, että kello oli jo yli yksi ja säntäsin tiskaamaan ja kuorimaan perunoita j-lihakeittoon.

Tiskasin astioita ja pari koneellista pyykkiä ennen tätä suurempaa työteliästä rypästä. Sekin siinä sitten. Ehkä se tästä. Pitäisi vain nyt pakata. Tytär lupasi tulla auttamaan, mutta hän häviää aina kuin pieru Saharaan - ihan vain käymään.

Noh, luultavasti en ole kannustavin työnjohtaja. Ja tyttö puolestaan on huolimaton ja ajattelematon tekemisissään, joten harvoin sitten voin olla manaamatta.

Meillähän taannoin pesuhuoneen viemäri tukkeutui. Tytön ollessa suihkussa. Ja vettä lainehti joka paikassa.

Nyt on taas tukkeutumisen merkkejä ja vannotin, että vahtii, mutta kun ei osaa isänsä lailla laittaa hanaa välillä kiinni.... kun siitä huomautin, hän sanoi, että tulee kylmä.

Noh. Minä istuin tulikuumassa saunassa samaan aikaan ja olin pyytänyt aukaisemaan hänen tullessa saunan oven, etten läkähtyisi. Eli ei siellä ollut kyllä kylmä. Tyttö vain ei ollut taaskaan ajatellut.

Kun tällaisella ajattelulla yrittää tehdä töitä minulle, on sama kun tekee itse. Tytär sai lainehtimaan lattiat ja yritti sitten sovitella... oli kiskonut minun viimekertaisen laitoksen eli kumikäsineen hajulukon reiästä. Korkki oli kadonnut edellisillä kerroilla ja käsineestä sai tiiviin, mutta irrotettavan tulpan.

No, tytär teki tulppaa. Sanoin, ettei se saa tipahtaa sinne... ja sinnehän se meni. Ja arvatkaa oliko minulla asiaan huomauttamista? Jep. Ja sain niskaani sellaisen ryöpyn siitä, ettei hän viitsi tehdä enää mitään, kun aina tulee sanomista.

Totta toinen puoli, mutta toinen puoli menee niin, ettei ole kärsivällisyyttä tehdä asioita loppuun. Mutta olkoon nyt tällä kertaa...

Joten minun on varmaan nyt ihan itse alettava suunnittelemaan mitä vielä otetaan mukaan. Ja pakattava miehenkin tavarat huomiseksi osastohoitoa varten. Koirille tavarat omaa leiriään varten ja kissoille omat kamppeet... Eikö olisi viisasta jättää muuten huomiseksi? Joooooo.